Bröderna Bäst

Thobias och Mathias - vinterns vinnare

1 av 2 | Foto: Foto: JAN COLLSIÖÖ/PRESSENS BILD
Thobias Fredriksson.
SPORTBLADET

Mathias vann sin i söndags.

Thobias sin i går.

Bröderna Fredriksson är Bröderna Bäst - i var sin världscup.

Mathias Fredriksson säkrade förstaplatsen i den totala världscupen genom segern i Lathis i söndags.

Lillebror Thobias ville inte vara sämre. I går vann han sprinttävlingen i Borlänge och tog hem den totala sprintvärldscupen.

- Det är fantastiskt att jag kunde åka så här bra på hemmaplan. Jag har inte gjort ett dåligt lopp på hela säsongen, sa Thobias Fredriksson till TT.

Inför säsongens sista tävling låg Thobias 34 poäng bakom Tor Arne Hetland i sprintcupen. För att gå om fick inte norrmannen sluta bättre än trea vid svensk seger. När Hetland missade a-finalen och blev sexa totalt, visste Fredriksson att världscupen var hans vid en andraplats eller bättre.

VM-guldet större

- I finalen åkte jag därför mer för att ta hem cupen än för att vinna finalen.

- VM-guldet värderar jag högre men det här ser jag som en jättebonus eftersom jag varit sjuk och missade två lopp, just de två tävlingarna vann ju Hetland.

Thobias placeringar i världscupen i vinter är en imponerande rad: 2-2-7-3-3-1.

Liksom Mathias har världsmästaren visat en väldig jämnhet i resultatlistan den här vintern. Den svenske förbundskaptenen Per-Erik Rönnestrand är inte sen att hylla Bröderna Bäst:

- Inför säsongen väntade jag mig kanske att Mathias skulle åka fort men sprinten var mer svårtippad. Thobias har tränat bra hela vintern och varit väldigt jämn. Båda två har visat en oerhörd stabilitet, säger han.

Johanna Garå