Myllylä utkastad - efter stripp

”Han var på lite festhumör”

SPORTBLADET

Det blev ett påskfirande Mika Myllylä lär bli påmind om.

Enligt vittnen på krogen i hans hemstad Haapakylä ska den ordentligt påverkade skidstjärnan ha börjat strippa inför de övriga gästerna.

Strax därefter blev han utkastad av ordningsvakterna.

Partyprisse.

Det är den finska tidningen Ilta-Sanomat som i dag skriver om händelsen. Mika Myllylä var på krogen "Kantakievari" i Haapakylä för att fira en väns födelsedag.

Men firandet spårade ur för den tidigare dopningsavstängde skidåkaren.

Fullt med folk

Krogen var vid tillfället full med folk. Den, i Finland, välkände artisten Danny uppträdde på scenen. Enligt vittnen ska den berusade Mika Myllylä ha provocerat andra gäster och strippat till Dannys musik. Enligt uppgifter till Ilta-Sanomat ska det ha varit Danny som kallade på ordningsvakterna.

Stängdes av i två år

- Nej, det bad jag inte om. Mika kom och fram och hälsade på mig. Jag blev stolt över att han gjorde det. Vi skakade hand... och.. tja, han var på lite fest-humör, säger Danny med ett skratt.

Såg du Myllylä antasta andra gäster?

- Det vill jag inte kommentera. Jag är bara glad att han hälsade på mig.

Det var i Lahtis-VM 2001 som Mika Myllylä och ytterligare fem finländska skidåkare åkte fast för dopning. Samtliga stängdes av i två år från allt tävlande.

Tidigare i år gjorde Myllylä comeback i skidspåren och vann bland annat de finländska mästerskapen och Finlandia-loppet.

Mika Myllylä har inte gått att nå för en kommentar. Händelsen är inte polisanmäld.

Jarkko Päiväniemi