”Jörgen Brink har inte presterat något sedan 2003”

Tufft utspel inför helgens VC-tävlingar

SPORTBLADET

Ett skidbråk har blossat upp inför helgens världscuptävlingar i Kuusamo.

Martin Larsson är besviken över att han inte får starta – och riktar sin besvikelse mot Jörgen Brink.

– Många åker på gamla meriter. Jörgen Brink, till exempel, har inte presterat något sedan VM i Val di Fiemme 2003.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Kritiserad. Jörgen Brink får kritik av kollegan Martin Larsson.

I den femmannatrupp som förbundskapten Inge Bråten presenterade till helgens världscuptävlingar i finska Kuusamo fanns inte Arvikas Martin Larsson, 25 år, med, trots att han den gånga helgen vann en av förbundets så kallade observationstävlingar i Kiruna.

– Jag var i kontakt med landslagsledningen i går. De säger att de har mig i tankarna, men att det inte blir något i Kuusamo. Jag är jävligt besviken, säger Martin Larsson till Värmlands Folkblad.

Larsson – Vasaloppstvåa i fjol – har OS i Turin som säsongens stora mål och tycker själv att han måste få chansen att visa framfötterna internationellt.

”Många åker på gamla meriter”

– Jag tycker att man ska visa vad man går för i Sverige. När man gjort det ska man få chansen i världscupen, och tar man inte den chansen måste nån annan få den.

I sin besvikelse över landslagsledningens beslut tar Larsson upp Jörgen Brinks senaste resultatsvit.

– Det är många som åker på gamla meriter. Jörgen Brink, till exempel, har inte presterat något sedan VM i Val di Fiemme 2003.

I stället för världscupen åker nu Larsson till Gällivare för att i Sverigecupen visa sin kapacitet – ett test som han själv anser vara ett av de sista för att kunna bevisa att han är ett OS-namn.

– Jag ser det lite så. Får jag inte köra världscupen nu snart så får jag släppa OS-satsningen, säger Larsson till VF.

Dagen efter publiceringen backar Larsson från sin kritik.

– Jag har lärt mig att inte säga vad som helst till tidningar, säger han till SVT Sport, och berättar att han själv ringt Jörgen Brink och ”reda ut” vad han menar.

Vad menar du då?

– Jag har sagt att jag skulle bli jävligt besviken om jag vann Sverigecupen klart kommande helg och då inte skulle få chansen att åka med till Kanada och världscupen där. Och det står jag fortfarande för. Men att jag inte är med i Kuusamo är jag inte upprörd över. Kanske lite besviken.

Jörgen Brink, han verkar däremot förstå vad Larsson menar.

– Jag är inte arg på Martin. Han får tycka vad han vill. Jag förstår vad Martin menar på ett sätt, även om jag inte uttryckt mig så till en tidning.

Sveriges trupp till Kuusamo

Anders Burström