Bergman på pallplats i världscupen

Björndalen vann i Pokljuka

SPORTBLADET

Pokljuka, Slovenien (TT)

Carl-Johan Bergman blev trea vid världscuptävlingarna i Slovenien.

Det var Sveriges första pallplats i herrarnas skidskyttevärldscup hittills på säsongen, och ett litet plåster på OS-såren.

Men gladast var norrmannen Ole Einar Björndalen som tog hem segern.

Carl-Johan Bergman drog på sig en straffrunda efter bom i det stående skyttet i 10-kilometerssprinten. Men han åkte snabbt i spåren och var i mål som förste man med ett antal stjärnåkare kvar. Fransmannen Raphael Poirée var den förste att knäcka Bergmans tid, med 11,9 sekunder. Även han hade en bom. Sedan kom Ole Einar Björndalen som trots två straffrundor vann loppet tolv sekunder före fransmannen.

Bergmans pallplats var ett glatt besked efter herrarnas medaljlösa OS-insats.

OS-sjuka

– Jag är jäkligt glad för Carl-Johans skull. Han var den på herrsidan jag hade mest förhoppningar på inför OS, men han var inte riktigt frisk där, säger förbundskaptenen Staffan Eklund.

Turinupplevelsen, med bland annat herrarnas och Bergmans snubblande medaljnära stafett, sitter fortfarande kvar i huvudet på Eklund.

– Man känner sig lite tom efter OS. Man har inte riktigt återhämtat sig ännu, säger han.

För Ole Einar Björndalen, som blev guldlös i OS, var segern en skön liten revansch. Det var hans tredje seger för säsongen och han knaprar därmed in på Poirées ledningen i den totala världscupen. Norrmannen är nu bara sju poäng bakom.

Även Nilsson bra med

Carl-Johan Bergman har chans till en ny pallplats på lördag när det är dags för jaktstart. Även Mattias Nilsson, som blev 15:e man med en bom på onsdagen, har ett hyfsat läger på lördagen.

Jakob Börjesson sköt felfritt och fick sig ett par världscuppoäng tack vare sin 26:e plats. David Ekholm sköt fyra bom och slutade runt 70:e plats.

TT