Carl-Johan Bergman trea – igen

Förlorade spurtstrid mot Björndalen

SPORTBLADET

Andra pallplatsen på tre dagar. Skidskytten Carl-Johan Bergman sköt fullt när han blev trea i lördagens jaktstart i världscupen i Slovenien.

– Skidåkningen var också okej, men jag var lite mer sliten i dag, sade Bergman.

Foto: AP
Carl-Johan Bergman.

Efter perfekt skytte lyckades Bergman hänga på norrmannen Ole Einar Björndalen (tre bommar) och fransmannen Raphael Poirée (en bom). Det blev en spurtstrid där den åkstarke norrmannen drog det längsta strået och slog Poirée på mållinjen.

Carl-Johan Bergman var 1,2 sekunder efter på tredjeplatsen och fick precis som i OS-stafetten ge sig mot Poirée.

– Synd att det blev som det blev på upploppet. Ja, upplopp och upplopp, det är 300 meter utför, jag var pigg och fräsch men det var ”stau” som på en tysk motorväg, och bara två spår. Jag kom inte förbi utan det var bara att lägga sig snällt i kön, sade Carl-Johan Bergman till TT.

Bergman fick aldrig någon riktig chans att ta sig förbi Björndalen och Poirée.

Svensken och fransmannen låg i hälarna på norrmannen, som gjorde ett ryck med en kilometer kvar. Det lyckades inte, utan det blev en spurtstrid mellan Björndalen och Poirée och målfoto fick avgöra segern.

Men det var trots allt en nöjd Bergman. I Pokljuka har han hittat formen och ett litet plåster på OS-såren, alla förkylningar, feber, magsjuka och missade världscuptävlingar.

– Jag har kört mina race, och inte sneglat på de andras skytte. Det är så lätt att stressa till det.

I onsdags blev han tvåa i sprint, Bergmans andra pallplats hittills. För två år sedan blev han tvåa i en världscuptävling i USA.

– Jag är jättenöjd. Nu skall jag få ut allt slagg ur kroppen och ladda om för mixedstafetten i morgon (söndag).

Då handlar det om VM. I laget kör också Anna Carin Olofsson, Helena Jonsson och Mattias Nilsson.

Nilsson blev för övrigt näst bäste svensk på en tjugonde plats i jaktstarten. Han startade som 15:e man, men drog på sig fyra bom och så var den dagen förstörd.

TT