Olofsson fyra i Holmenkollen

SPORTBLADET

Anna Carin Olofsson, Kati Wilhelm och de andra favoriterna gjorde bort sig i sista skyttet.

Då tog norskan Linda Tjörhom chansen och vann söndagens masstart inför hemmapubliken i Holmenkollen.

Anna Carin Olofsson var 28,4 sekunder efter vinnaren Tjörhom i mål. Svenskan fanns med i tätstriden inför den fjärde och sista skjutningen – trots två bom. Där satte hon de fyra första skotten för att sedan missa det femte och avslutande skottet.

Svenskan gick därför ut 26,6 sekunder efter Linda Tjörhom som sköt fullt. Norskan hade sedan inga problmem att hålla undan, närmast före fransyskan Sandrine Bailly som var 12 sekunder efter. Segern var norskans andra i årets världscup.

På herrsidan tog den norske skidskyttesuveränen Ole Einar Björndalen sin 63:e världscupsseger i karriären – och det utan några problem. Björndalen hade till och med råd med en miss på sista skjutningen, ändå vann han överlägset, tolv sekunder före Roman Dostal, Tjeckien.

Svensken Carl-Johan Bergman slutade på en fjärde plats i masstartsloppet. Bergman var i ledning inför den tredje skjutningen. Två bom gjorde dock att han föll i resultatställningen och var 32 sekunder efter Björndalen. Söndagens tävling var den sista i världscupen.

Pierre Bokvist, TT

ARTIKELN HANDLAR OM