Ordkriget fortsatte i morse – Bråten gick till motattack

Värjer sig mot Mathias Fredrikssons anklagelser

SPORTBLADET

SAPPORO

Mathias Fredriksson menar att brister i kommunikationen orsakat ”Thobias Fredriksson-affären”.

– Har man kommunikationsproblem när man pratat med en person nästan en gång i halvtimmen de senaste 14 dagarna så kommer jag att få kommunikationsproblem med väldigt många människor i framtiden, svarar Bråten.

Torsdagens presskonferens på åkarnas hotell i Sapporo skulle egentligen handla om lördagens skiathlon.

Men det mesta kom i stället att handla om petningen av Thobias Fredriksson.

I ena änden av lokalen satt Mathias Fredriksson och led med sin hemflyende bror och menade att petningen inte gått rätt till även om man måste acceptera en petning i sig.

– Det sätt Inge tog beslutet på är inte acceptabelt. Så får det inte gå till.

Brister i kommunikationen

Fredriksson menar, precis som Torgny Mogren i dagens Sportbladet, att det handlar om brister i kommunikationen som gjort att den infekterade situationen uppstått.

– Och det har varit kommunikationsproblem hela säsongen, säger Mathias som vid presskonferensen inte hade pratat med Bråten efter petningen av Thobias.

”Pratat en gång i halvtimmen”

I andra änden satt Inge Bråten och försvarade sig mot Mathias kritik.

– Det får stå för honom. Men om man har kommunikationsproblem när man pratat med varandra nästan en gång i halvtimmen de senaste 14 dagarna så kommer jag att få kommunikationsproblem med väldigt många människor i framtiden.

Bråten ångrade ingenting.

– Jag förstår att Thobias är besviken men jag står fast vid att han inte är en av Sveriges fyra bästa sprintåkare i en klassisk sprint den 22 februari 2007. Ska jag ta ut de näst bästa löparna skulle jag inte ha jobb länge.