”Billan Östlund”: Kanonstart för Sverige

”Mats Larsson räddade Inge Bråten”

SPORTBLADET

Det svenska laget fick en kanonstart på VM.

Ett silver för det svenska herrlaget som haft en tung säsong inför VM är precis vad de svenska laget behövde inför de fortsatta tävlingarna.

Silvermedaljören Mats Larsson är mannen för dagen.

Kanske allra mest i förbundskaptenens Inge Bråtens ögon.

Norrmannen lär nog sova gott i natt efter alla turer.

Ett slitet uttryck är ”Bäst när det gäller” men det är en klyscha som passar bra in när det gäller både de svenska damerna och herrarna i skidor.

Det är många som visar klass i världscupen men viker ned sig i VM och OS.

Nu har vi ett landslag som visar klass när det gäller som allra mest. Det är väldigt starkt och imponerande.

Och att en reserv som Mats Larsson går in och tar en silvermedalj det imponerar på mig och visar vilken bredd det svenska laget har i sprint. Hade loppet varit några meter till hade Mats säkert snuvat Jens Arne Svartedal på guldet med. Att bara ha tre svenskar i herrfinalen är fantastiskt.

Räddade Bråtens ära

Mats Larsson är mannen för dagen ska sägas. Och pressen han hade på sig under loppet var nog tung. Larsson gick in och ersatte Thobias Fredriksson som blvit petade under märkliga turer. Larsson inte bara tog ett silver han räddade nog Inge Bråtens ära med. Och norrmannen kan nog sova skönt i natt efter beslutet att Mats Larsson chansen.

Silver ger ingen plats

Förbundskaptenene berättade i tv att ge Björn Lind och Peter Larsson chansen i teamsprinten som körs på fredagen. Ett beslut jag inte delar. Hade gett Mats Larsson nytt förtroende igen. Den form han visar är väldigt imponerande. Men jag tror ändå Sverige tar medalj i lagsprinten.

Trodde mer på Lina

Anna Dahlberg blev fyra igen - precis som i VM för två år sedan. Men den här gången förstår jag om hon var glad över fjärdeplatsen då säsongen hennes kantats av skador. Och Ida Ingmarsdotter imponerades jag över. Att bli åtta är starkt.

Den enda jag hade förväntat mig mer av var Lina Andersson. Trodde verkligen hon skulle ta medalj i finalen. Men hon såg trött ut tidigt.

Däremot tror jag damerna tar stor revansch i lagsprinten och tar medalj.

Billan Östlund , Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM