”Jag finner inga ord”

”Billan” Östlund: Kalla är helt fantastisk

SPORTBLADET

Charlotte Kalla är helt fantastisk.

Jag finner inte ord för det hon presterade i dag.

Jag tyckte det var enormt bra av henne att vara sjua sist. Och att nu bli femma, ja, det är mycket mycket imponerande.

Femteplatsen i dag tyder på att hon har en tävlingsiver och en riktig vinnarskalle. Hon har helt rätt inställning och vill alltid vara bättre. Man hör alltid något som hon inte är nöjd med. I dag var det att hon ”fegade lite i utförsbacken”. Det är ett bra fenomen att ha. Hon är en vinnare helt enkelt.

Hon är bara 19 år

En sak vi måste komma ihåg är att hon bara är 19 år och det är egentligen JVM som är hennes stora mål i år. Vinner hon inte något lopp där blir jag väldigt förvånad.

I loppet i dag gick hon ut lite försiktigt i början och avslutade sen mycket stark. Jag vet inte om det var en medveten taktik men om det var det så var det helt rätt taktik för dagen.

Jag vet ärligt talat inte om Sverige har haft en så här stor längdskidstalang tidigare. När jag var junior kom jag sexa i en världscuptävling i Holmenkollen. Och jag inbillar mig att man måste visa framfötterna redan som junior för att inte steget till senior ska bli så stort. Hennes inställning, vilja, motivation och oblyghet är väldigt bra egenskaper. Hon bara kastar sig in i hetluften utan någon respekt.

Anderssons form oroväckande

Anna Dahlbergs 20:e plats var fullt godkänd likaså Sara Lindborgs 24:e plats.

Lina Andersson tycker jag inte var godkänd. Hennes form är lite oroväckande även om jag inte vet om det var något annat som låg bakom 41:a platsen. Men det ska ändå mycket till för att hon inte ska bli uttagen till den första streckan klassiskt i stafetten.

Billan Östlund ( ), Berättat för: ( ), Mårthen Bergman