Aftonbladet
Dagens namn: Tore, Tor
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Angerer borde få en bragmedalj”

Billan Östlund: Han slet något fruktansvärt

Bronsmedaljören Tobias Angerer borde få en bragdmedalj. Som han slet. Det är helt otroligt att göra ett sånt lopp under de förhållandena.

Herrarnas 15 kilometer var en parodi på skidåkning. Det borde ha varit en tävling innan snöfallet och en efter. Samtidigt som det var väldigt skoj för Lars Berger och Leanid Karneyenka tycker jag att det är trist att vädrets makter ska avgöra. Men man kan ju inte gärna stanna tävlingen även om det var parodi. Arrangörerna skulle åtminstone försökt att slänga om lite i startlistan när de visste att vädret skulle bli som det blev. Ingen av dem som kom på topplaceringarna (förutom Angerer) hade varit i närheten om vädret varit detsamma för alla åkare.

 

    Jag var med om en liknande skidparodi i Thunder Bay i Kanada 1995 då det var smutsnedfall. Det låg olja ovanpå snön och vi fick åka över rengöringsmedelindränkta tygstycken för att ens kunna ta oss igenom den tunga snön.

 

   Vad gäller silvermedaljören Leanid Karneyenka har jag aldrig hört talas om honom eller någonsin sett honom tävla.

Svenskarna stod för en bra insats. Hellner och Olsson gjorde väldigt bra lopp och även Södergren gjorde kanske sitt bästa lopp för året.

Billan Östlund berättat för ( ), Mårthen Bergman
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet