Läsarnas hyllningar av Charlotte Kalla

Känslofullt efter fram- gångarna i skidspåret

Foto: getty images
Charlotte Kalla firar segern i damernas sprint på fredagen.
SPORTBLADET

Charlotte Kalla tog ett steg närmare totalsegern i längdskidåkningens Tour de Ski när hon på fredagen vann sprintloppet i italienska Asiago.

Och hyllningarna från svenska folket lät inte vänta på sig.

Inläggen på aftonbladet.se:s forum visar vilka känslor den tjugoåriga Charlotte Kalla från Pajala väcker hos svenskarna.

”Man får gåshud på kroppen av spänning när man ser dig i rutan. Vilken tjej och järnet ger du,TOPPEN! Länge sen man tittade skidor så som man gör nu, nästan som att man står vid spåret och hejar fast du är en bit bort. Heja Tärendös stålthet, det här tar du hem.!!”

”Jag grät av lycka när denna underbara tjej knockade alla sina konkurenter. Vilken kämpe! Längtar till fler skidbataljer i spåren med denna mästärinna. Slå alla med häpnad och lycka till Charlotte Kalla!”

En drottning i spåret

”Grattis du åkte fantastiskt....... så härligt att vi äntligen får en drottning i spåret!!!!!!”

”Visst är det SÅÅ kul att vi får fram så bra tjejer i denna spännande gren och jag önskar att det inte blir någon Elofsson avslut på det hela,hoppas och tror lite på att det kan sporra våra killar att prestera bättre framöver.Stå på er tjejer och killar så blir det här skitbra.”

”Heja Kalla. Det är så spännande och kul att se dig åka! Du ger allt i varje lopp! Jag är säker på att du kommer att ge Sverige många härliga ögonblick i framtiden. Lycka till i fortsättningen av Tour De Ski.”

”FANTASTISKT!!!!!!! Du är helt OTROLIG finner inga ord knappt. Nu gäller det att bita ihopa imorgon för det kommer att bli åka av. Men med din inställning som finns det alla chanser att lyckas.”

”Jag blir så glad”

”....lysande :) !! Jag blir så glad när man ser hur du kämpar på o dansar fram i skidspåren.”

”Otrooooligt! Grattis Kalla, äntligen...vad jag har väntat. Lycka till i fortsättningen, kram!”

”VÄRLDSKLASS!!!!!!!!!!!!!!!!!! Grattis till segern Kalla. Hur bra som helst, det finns ju inga gränser. Härligt att se en som verkligen vill kämpa och aldrig ger upp. Du kommer att bli den bästa damåkare vi haft, det är jag säker på. Så ett STORT GRATTIS igen på dig.”

”Och ropen de ska skalla, Charlotte Kalla!

Tärendös bästa tjej, har gjort världens grej!

Bragd efter bragd hon grejar, medan Gunde i spåren hejar”

aftonbladet.se