Tv-kuppen mot Kalla

Peter ’Ronny’ Settman planerar överraskning på Idrottsgalan

SPORTBLADET

Två raggare hjälpte Charlotte Kalla att ladda inför bragdloppen.

Om en vecka får hon återse den ena.

Sportbladet avslöjar nu att Kalla har tackat ja till Idrottsgalan – där programledaren Peter ”Ronny” Settman utlovar en överraskning åt henne.

Foto: ERIKA STENLUND, AFP
"lovar att ta hand om saken" Charlotte Kalla laddade upp med Ronny och Ragge - sen gick hon ut och vann Tour de Ski. Peter Settman lovar hylla Kalla på Idrottsgalan. "Om inte galan uppmärksammar henne, så lovar jag att ta hand om saken personligen", säger han.

Nästa måndag ska Sveriges mest beundransvärda sportprestationer under fjolåret hyllas i en glittrande Globengala. Räkna med Therese Alshammar, Mattias Ekström, Anja Pärson och en kavalkad av gulblåa triumfer.

”Viktigaste kvällen”

– Det är den viktigaste kvällen för att blicka tillbaka på de idrottsmän som lyckats bäst under 2007, säger programledaren Peter Settman.

Under 2007 tog Charlotte Kalla två guld och två silver i JVM, därför är hon nominerad som bästa nykomling.

Men bland kandidaterna till årets idrottare finns hon inte med eftersom Tour de Ski-triumfen mestadels skedde efter årsskiftet.

Hårda regler, men Peter Settman tänker strunta i dem. Är man världens bästa ska man hyllas.

Tar hand om det

– Det enda jag vet är att om inte galan uppmärksammar henne, så lovar jag att ta hand om saken personligen, säger han.

För femton år sedan spelade Peter Settman och Fredde Granberg de två kåta och bilälskande raggarna Ronny och Ragge.

Charlotte Kalla har berättat att hon spelade deras gamla dänga ”Köra fort som fan” i bussen för att peppa inför lördagens sprint och gårdagens avslutande lopp.

Blir stolt

När Peter Settman hör det blir han stolt.

– Vi tänkte inte så mycket på längdskidor som på ”pök” när vi skrev låten. Men detta bevisar tesen att det bor en liten ”rager” i alla människor, säger han.

Vad ska Charlotte Kalla prestera för att du ska odla polisonger, hasa ner byxorna, ringa Fredde Granberg och bjuda henne på en reunion?

– Haha, det är en fin tanke. Fin att visualisera. Men jag tror att vi ska stanna där.