Tiio skäl att jubla igen

Träffade pojkvännen i natt efter tre veckor

1 av 4 | Foto: Björn Lindahl
PUSS, ÄLSKLING Charlotte Kalla kom hem till Östersund i natt efter succén i Tour de Ski. Då fick hon också den efterlängtade segerkyssen av sambon Tiio Söderhielm.
SPORTBLADET

ÖSTERSUND. Bragden i Val di Fiemme följdes av den mest hektiska dagen i Charlotte Kallas liv.

Men i natt fick vår nya skiddrottning äntligen sin belöning.

Segerpussen av pojkvännen Tiio Söderhielm.

Under gårdagens pressträff på Arlanda fick Charlotte frågan om vad hon såg fram emot mest nu när hon var hemma i Sverige igen.

Utan att fundera svarade hon:

– Att Tiio kommer och möter mig på flygplatsen, det ska bli så härligt att träffas igen.

Sportbladet följde med det 20-åriga stjärnskottet på flyget till Östersund. Och visst fanns pojkvännen Tiio Söderhielm, 23, på plats när planet landade vid midnatt.

Mötet blev känslosamt.

Charlotte föll i armarna på pojkvännen.

– Det var faktiskt ännu skönare än jag tänkt mig att träffa honom igen. Det blev väldigt många dagar som vi inte har setts, säger Charlotte.

Jobbigaste dagen

Det var första gången på nästan tre veckor som de träffades. Och det var en slutkörd världsstjärna som kom till Östersund.

Först de åtta etapperna som ledde fram till slutsegern i Tour de Ski. Men frågan är om inte gårdagen var den tuffaste påfrestningen.

– Ja, det känns som om jag kört minst en tävling till i dag. All uppståndelse och alla intervjuer, jag känner mig helt tom i huvudet, säger Charlotte och ser ut att ha svårt att hålla ögonen öppna.

Hemma i den gemensamma lägenheten i Östersund hade Tiio laddat upp med champagne i kylskåpet och en stor blomsterbukett:

– Champangen är kvar sedan nyårsafton, det blev aldrig av att jag öppnade den då, säger Tiio.

Blev ett par 2006

Han och Charlotte blev ett par hösten 2006. Ett år senare flyttade de ihop i en tvårumslägenhet i Östersund. Tiio, som kommer från Funäsdalen, läser fjärde året på skiduniversitet i Östersund.

Berätta vad som är det bästa med Charlotte?

– Det bästa... oj, det var en svår fråga. Det är så mycket som är bra. Det kan jag nog inte svara på så där direkt. Hon är en fantastisk person.

Hårdträning direkt

Redan i slutet av veckan börjar hårdträningen igen och den 17 januari åker Charlotte och övriga landslaget till Kanada där nästa världscuptävling avgörs.

Men först väntar ett par lugna dagar hemma i Östersund.

– Det första jag ska göra är att sova riktigt länge. Sedan är inget planerat, inga måsten alls. Eller förresten, jag har tid hos frissan i morgon (i dag), säger Charlotte Kalla.

FAKTA

Så var Kallas hektiska dygn

06.00 Väckning på hotellet i Cavalese. Snabb frukost.

06.45 Bussen med det svenska skidlandslaget lämnar Cavalese för att åka till flygplatsen i München.

12.20 Planet lyfter från München med destination Arlanda.

14.45 Flight SK2662 landar på Arlanda. Medan de andra landslags-åkarna kommer ut genom den vanliga utgången forslas Charlotte Kalla direkt till presskonferensen.

15.12 Tillsammans med presschefen Roberto Vacchi anländer Kalla till Arlanda Conference & Business Center där gratulanter och ett stort pressuppbåd väntar.

15.15 Presskonferensen inleds.

16.15 Kalla lämnar Arlanda och åker till tv-huset på Gärdet i Stockholm för att förbereda sin medverkan i Lilla Sportspegeln.

17.00 Ankommer till tv-huset.

19.00 Lilla Sportspegelns sändning pågår. Efter programmet chattar Kalla med programmets tittare.

20.30 Middag på en italiensk restaurang i närheten.

21.30 Charlotte körs ut till Arlanda av Roberto Vacchi.

22.10 Kommer fram till Arlanda.

22.50 Planet till Östersund lyfter.

23.50 Landar i Östersund där hon möts på flygplatsen av pojkvännen Tiio Söderhielm.

00.30 Tillsammans lämnar Tiio och Charlotta flygplatsen i en silverfärgad Opel Antara och åker till den gemensamma lägenheten i centrala Östersund.