Kalla riskerar missa SM

SM i Falun krockar med världscupfinalen

SPORTBLADET

Längdskidåkaren Charlotte Kalla kan missa SM i Falun i mars.

Skälet?

SM krockar med världscupfinalen i Bormio, rapporterar SvD.

Charlotte Kalla.

– När programmet spikades bedömdes chansen att en svensk skulle vara med och slåss om totalsegern i världscupen som liten. Nu har förstås detta ändrats, säger SM:s generalsekreterare Tomas Jons till SvD.

Den 13 mars inleds längdåkarnas SM-vecka i Falun. Den avslutas med en sprint måndagen den 17:e och en stafett den 18:e.

– Vi hoppas att Charlotte kan komma de sista två tävlingsdagarna efter helgen i Bormio. Har hon säkrat totalsegern kommer vi att fira henna ordentligt. Vi har ju hela Skidsverige på plats och har redan börjat planera för detta, säger Tomas Jons till tidningen.

”Skippa en världscuphelg”

Fler landslagsåkare än Charlotte Kalla kan missa SM. Enligt SvD har Sverige möjlighet att starta med fem åkare på herr- och damsidan i distansloppen. Och i sprinten kan Sverige ställa upp med sex herrar och fem damer.

Enligt Jan Palander som är marknadsansvarig på skidförbundet, var det svårt att hitta ett passande datum på grund av världscupprogrammet.

– Vi ville ha en samlad SM-vecka för seniorer och juniorer för att behålla statusen kring mästerskapet. Det finns få luckor i världscupprogrammet. Men vi för resonemang med Norge om att från och med nästa år helt enkelt skippa en världscuphelg till förmån för de nationella mästerskapen, säger Jan Palander.

ARTIKELN HANDLAR OM