Orutinerat, Kalla!

Svenskan missade semifinal på grund av usel målgång

SPORTBLADET

En tåspets från avancemang.

Det svenska stjärnskottet Charlotte Kalla slogs ut redan i kvartsfinal i dagens sprint – efter en usel målgång.

– Vi har sett det förut och det här måste Kalla bli bättre på, säger experten Anders Blomquist i SVT.

Charlotte Kalla körde i samma heat som Virpi Kuitunen, finskan som hon snuvade på totalsegern i Tour de Ski. Men i dag fick Kuitunen revansch och hade inga problem att vinna kvartsfinalen i estniska Otepää på tiden 3.30,9.

”Urusel målgång”

Bakom finskan blev det en spurtstrid om andraplatsen mellan svenskorna Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter. Både klockades på samma tid, 3,1 sekunder efter Kuitunen – och målfoto fick avgöra.

Där gick Ingemarsdotter segrande ur striden.

– Kalla gör en urusel målgång och det har vi sett henne göra förut. Det måste hon absolut förbättra om hon ska ta poäng. Hon måste fram med tån bättre. Där lyser hennes orutin igenom, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Kallas chans att gå vidare på tid försvann i det följande heatet. Finalen vanns av slovenskan Petra Majdic, före norskan Astrid Jacobsen.

Virpi Kuitunen slutade trea, inkasserade 60 nya världscuppoäng och drygade ut glappet till Kalla ännu mer.

– Jag hade hoppats på att ha lite mer speed i kroppen men det är till nästa helg jag hoppas på att formen finns. Men jag har nyss släppt på träningen och det går upp och ned innan man får kompensation för att ha tränat ned sig, säger Kalla till Radiosporten.