Kalla kontrade snabbt: ”Skönt att få lite revansch”

SPORTBLADET

FALUN. I lördags var stjärnskottet Charlotte Kalla arg, frustrerad och tårögd. I går – efter en fantastisk stafettsträcka – fanns leendet där igen.

– I bland får man vara ledsen, inget konstigt med det, säger hon.

I går var leendet tillbaka på Kallas läppar.

Misslyckandet i lördagens skiathlon kom som en chock för Charlotte Kalla. Hon kände sig i form, men åkningen stämde inte på Lugnets skidstadion i Falun.

Efteråt var blicken tom.

– Jag var rejält besviken och jag åkte direkt till hotellet, bäddade ned mig i sängen och följde herrloppet på tv, säger Charlotte Kalla.

Hon ville vara ensam.

Charlotte Kalla vet fortfarande inte vad som gick snett i lördags.

”Inga fjärliar i magen”

– Men jag hade inga fjärilar i magen inför det loppet och det kanske berodde på att jag inte var tillräckligt fokuserad.

I går i stafetten var fjärilarna tillbaka före start och Kalla förde Sverige upp till en tredjeplats och hade den snabbaste tiden i stafetten.

– Ändå var jag inte så pigg som jag kan vara. Men det var skönt att få lite revansch, det var det . Nu kan jag lägga missen bakom mig, säger Charlotte Kalla.

Sverige blev till slut fyra sedan Maria Rydqvist tappat en placering – en fjärdeplats som borde ha varit en tredjeplats. Finskan Riitta-Liisa Roponen åkte nämligen fel och borde, enligt reglerna, ha diskats.

Norge vann stafetten, före Finland och Tyskland.