Förbundskaptenen: Ett otroligt bra lopp

Olsson är ett VM-hopp

SPORTBLADET

Segern var en överraskning. Och ändå inte.

Johan Olssons genombrott har varit på gång en längre tid.

– Det här är en skön dag på jobbet, säger förbundskapten Joakim Abrahamsson till sportbladet.se.

Foto: Scanpix
Johan Olssons ovanliga segergest.

Den 18 februari startar VM i skidor i Liberec i norra Tjeckien. Den 18 februari. Redan nu har Johan Olsson fokus på den tävlingen och efter dagens seger råder det inget tvivel om att han kan komma att utmana om medaljerna.

– Det är kul att folk förväntar sig mycket av en, säger Olsson till SVT.

Längtar till VM

Dagens triumf visade på att Johan Olsson har gått rätt väg hela tiden. Han har under vintern presterat resultat som tyder på en jämn och hög nivå. Nu kom fullträffen.

– Johan gör ett otroligt bra lopp. Han är med i täten från början och sedan är det en sekundstrid med (Axel) Teichmann. Han reglerar sin kraft väldigt bra och disponerar loppet perfekt tycker jag, säger Joakim Abrahamsson till sportbladet.se.

Förbundskaptenen är minst lika glad som Olsson över segern och precis som sin nya stjärna ser han fram emot VM med tillförsikt.

– Han är stabil bland de tio bästa och han visar nu att han absolut kan vara med och slåss om en tabellplacering. Dessutom får vi en oerhört stark åkare på andrasträckan, klassiskt, i stafetten, slår han fast.

När kände du att det var klart?

– Redan när de gick ut på sista varvet och han hade några sekunder till godo på Teichmann inför stigningen. Sedan höll han ju det och utökade till och med.

Målande bild

Olsson själv vågade inte ta ut något innan han passerat mållinjen, men säger att han kände sig stark hela vägen och till slut fick han jubla. En känsla som han beskriver målande.

– Surrealistiskt. Det kändes nästan lite... jag trodde inte det var sant. Trodde nästan att jag var en skådespelare. Det tog ett tag innan det sjönk in att jag hade vunnit, säger han till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM