Kungen av Düsseldorfs kommer inte

Peter Larsson har skadat revbenet

SPORTBLADET

Peter Larsson har vunnit sprintloppet i Düsseldorf sex gånger.

Men en sjunde seger får vänta. Larsson har ett skadat revben och tvingas stå över.

Foto: AP
Peter Larsson.

I samband med ett träningspass i Davos i förra veckan ramlade Peter Larsson och skadade ett revben. Han ställde ändå upp i tävlingen, men kunde inte göra sig själv rättvisa.

Landslagsledningen har in i det sista hållit hoppet uppe om att kunna få med sig Peter Larsson i spåren i Düsseldorf. Men de intensiva behandlingarna på hemmaplan i Östersund har inte räckt.

– Peter kan åka skidor i lugnt tempo, men när han trycker på gör det ont. Utan att kunna ge max går det inte att åka världscupsprint. Peter har tvingats kasta in handduken, vilket förstås är tråkigt både för honom och landslaget, säger förbundskaptenen Joakim Abrahamsson till skidförbundets hemsida.

I stället får 21-årige debutanten Johan Edin, från Selånger, chansen i helgens världscuptävlingar.

– Johan är en raketsnabb sprinter som vi haft ögonen på en tid. Vi tycker det känns bra att låta honom få känna på hetluften lite. Han är med för att se och lära. Vi förväntar oss inga stordåd av honom, säger Abrahamsson.

Sedan tidigare stod det klart att Emil Jönsson missar tävlingarna på grund av en förkylning, ett öde som även drabbat Anna Olsson och Ida Ingemarsdotter.

Det körs individuell sprint på lördagen och lagsprint på söndag.