Tvingas lägga om sitt schema

Förkyld – då måste Kalla ändra sina planer inför VM: Kan bli fler slitsamma resor

SPORTBLADET

En förkylning stoppar Charlotte Kalla, 21, från Tour de Ski.

För att inte VM ska drabbas tvingas hon kasta om sitt tävlingsschema i januari.

– Det kan bli ytterligare fler slitsamma resor, säger förbundskaptenen Magnus Ingesson.

Foto: Bildbyrån
Charlotte Kalla.

Något kändes fel i söndags.

Charlotte Kalla tränade som vanligt i kylan, men efteråt var halsen irriterad. Hon beslöt sig för att vila över jul för att kurera sig. Men så i förrgår, precis på Kalle Anka-tid, tvingades hon ringa förbundskapten Magnus Ingesson och leverera en dyster julklapp:

Halsen blir bara slemmigare, det blir inget Tour de Ski.

”Hederlig förkylning”

– Det rör sig om en gammal hederlig förkylning. Jag har inte feber, men kraxar och hostar om vart annat. Hostan är envis. Det går inte att åka skidor när man är på det här viset, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Nu lägger Charlotte allt krut på nästa stora mål: Ett VM-guld. För att vara formtoppad till februari hade hon räknat med tio tuffa tävlingsdagar i Tour de Ski, därför måste tävlingsprogrammet nu läggas om.

– Vi kan troligen tävla på hemmaplan och någon annan tävling som hon inte skulle köra. Det är sånt vi måste resonera om, men allt beror på när hon blir frisk, säger Magnus Ingesson.

Kan åka till Vancouver

I mitten av januari går det en världscuptävling i Vancouver. De flesta stjärnorna står över för att inte ödsla kraft så nära inpå VM, men för att jaga form kan Charlotte Kalla tvingas åka trots att det inte var tänkt så för en vecka sedan.

– Ja. Det är pursuit, teamsprint och sprint där. Det är ytterligare en slitsam resa som vi får väga mot vilken träning det ger inför VM, säger Ingesson.

FAKTA

”Det är jättetråkigt att du har blivit sjuk. Allt jag kan önska är god bättring. Hoppas du är tillbaka snart.”

Värsta rivalen, Virpi Kuitunen, skickar en hälsning.