Ännu en guldmedalj för Norges Northug

Liverapportering från den sista tävlingen i årets VM

SPORTBLADET

Spurtkungen Petter Northug tog i femmilen sitt tredje VM-guld.

Bäste svensk blev Marcus Hellner, på en 28:e plats.

14.59

Northug går inte att stoppa. Han är otroligt stark på upploppet och tog sin tredje guldmedalj i VM. Vylegzhanin, Ryssland, blev tvåa och Angerer, Tyskland, tog tredjeplatsen.

Marcus Hellner blev bäste svensk på en 28:e plats.

14.57

Tysklands Tobias Angerer drar hårt inför sista kilometern. Northug ligger just bakom. Fem åkare gör upp medaljerna.

14.52

Det återstår bara 3,8 kilometer och Pietro Piller Cottrer ligger i täten. Tempot är fortsatt lågt. Ingen vill gå upp och dra. Allt talar för en rafflande spurtstrid.

14.43

Schweiz Remo Fischer i täten efter 42,5 kilometer. Med i toppen finns också Norges spurtkung Petter Northug. Kan det bli guld igen för norrmannen?

14.34

En grupp på 28 åkare har nu ryckt loss, med 11 kilometer kvar. I den gruppen finns dock ingen svensk. Marcus Hellner är bäste svensk, på en 29:e plats.

14.18

Zorzi har hämtats in av klungan, som efter 32 kilometer leds av Schweiz Remo Fischer. Hellner börjar få lite problem med att hänga med, han är nu 15 sekunder efter. Rickardsson är tätt efter Hellner, medan Fredriksson är över en minut efter täten.

14.05

Italienaren Christian Zorzi har just gjort ett ryck och försöker få fart på den här annars rätt sömninga femmilen. Zorzi har fått en ledning på tio sekunder.

Fredriksson och Rickardsson verkar nu bli tvungna att släppa täten. Avståndet till toppen är nu cirka 20, 30 sekunder.

13.47

Ännu ingen större dramatik i femmilen. Pietro Piller Cottrer, Italien, drar i topp efter 20 kilometer. Marcus Hellner är fortfarande bra med, 4,8 sekunder efter. De andra två svenskarna ligger ytterligare fem, sex sekunder efter.

13.14

Efter 6,65 kilometer är det Österrikes Christian Hoffman i topp. Svenskarna? Marcus Hellner är med i toppklungan, fyra sekunder efter Hoffman. Fredriksson och Davidsson är nio respektive 13 sekunder efter ledaren.

13.03.

Starten har gått. Direkt efter start är det ordentligt trångt i spåret och vi har redan sett en rejäl vurpa (ryssen Babikov). Dock inga svenskar inblandade i några fall.

ARTIKELN HANDLAR OM