Landslaget räknar med Södergren

Testas under dagen

SPORTBLADET

BEITOSTÖLEN. Skidåkaren Anders Södergren har störts av magsjuka inför världscupspremiären.

Han testas under dagen för se hur kroppen reagerar.

Södergren.

Det var i tisdags som Anders Södergren däckades av magsjuka. Han missade därför onsdagens träningspass. I går körde han ett pass för att känna på kroppens reaktion, i dag sker detsamma.

– Men som allt ser ut nu ska det inte vara några problem inför lördagens start, säger längdlandslagets pressansvarige Torbjörn Nordvall.

I herrarnas lag har sedan tidigare Daniel Rickardsson backat ur på grund av axelproblem. Tiio Söderhielm, 25, från Funäsdalen och Åsarna IK, ersätter.

– Vi förväntar oss inga stordåd av Tiio, men tror att han kommer att göra bra ifrån sig i den norska lejonkulan, säger Joakim Abrahamsson, förbundskapten för herrarna.

FAKTA

Så här körs världscupen i BEITOSTÖLEN

Lördag

10 km fritt damer,

15 km fritt herrar.

Favoriterna: På damsidan har hemmahoppet Marit Björgen stor chans, hon var stark i genrepet förra helgen. Polskan Justyna Kowalcz, total världscupsvinnare förra säsongen, åkte inte så starkt i söndags men är förstås en segerkandidat. Och så kan förstås Charlotte Kalla vara med och utmana. Herrdistansen är en mer öppen klass, men räkna med Pietro Piller Cottrer, Axel Teichman. Grymme Petter Northug? Det är inte hans bästa distans.

Svenskhoppen: Detta är Charlotte Kalla och Marcus Hellners favoritdistanser. Båda är i bra form, Hellner har släppt lite på träningen och fått fart på banen. Anders Södergren har haft magsjuka och missat träning i veckan.

Söndag

Stafett 4x5 km damer,

4x10 km herrar.

SVT 1

11.20

SVT 1

11.20

Petra Thorén