Stoppas – av sjukdom

Succétjejen Anna Haag tvingas nobba världscupen i helgen

SPORTBLADET

Vid världscuppremiären i längdskidor förra helgen blev det dubbel succé för Anna Haag.

Men efter hemkomsten från Beitostölen har hon känt sig hängig och på torsdagsmorgonen beslutade hon sig för att avstå världscuptävlingarna i finländska Kuusamo i veckoslutet.

Foto: BILDBYRÅN
Anna Haag.

"Kroppen är inte med på noterna. Har inte särskilt mycket sjukdomssymptom, men är allmänt hängig, lite snorig och svullen i halsen.

Symptom som gör att jag inte tränar, och då inte heller tävlar", skriver Haag på sin hemsida.

Lina kör dubbelt

Anna Haag blev trea och tog sin första pallplacering i världscupen i lördagens 10 kilometer fristil i Beitostölen. Hon körde även tredjesträckan i det segrande svenska stafettlaget. Hon skulle ha tävlat på 10 kilometer klassiskt i Kuusamo, där även klassisk sprint står på programmet.

– Lina Andersson går in i stället för Anna och kör både sprint och milloppet, säger damkaptenen Magnus Ingesson till TT.

Därmed kommer tre svenskor att dubblera i Kuusamo – Lina Andersson, Piteå, Anna Olsson, Åsarna, och Britta Norgren, Sollefteå.

På herrsidan kommer Anders Södergren och Daniel Rockardsson, som avstod tävlande i Beitostölen, att göra världscuppremiär på herrarnas 15 kilometer klassiskt. Emil Jönsson och Jesper Modin ska tävla på 15 kilometer klassiskt och sprint.

TT