”Vill åka med Kalla i OS”

Falk mot Vancouver efter succé-helgen

SPORTBLADET

Hanna Falk följde upp lördagens individuella seger i världscupen med att ordna en silverpeng i teamsprinten tillsammans med Ida Ingemarsdotter på söndagen.

Nu drömmer Sveriges nya skidstjärna om en OS-plats och ett drömlag tillsammans med Charlotte Kalla.

– Det skulle vara väldigt roligt, säger Falk till Sportbladet.

På en helg har Hanna Falk blivit hela Sveriges nya skidstjärna. 20-åringen vann den individuella distansen och tog silver i teamsprinten i sin andra världscuptävling.

– Jag är självklart jättenöjd. Det har gått över förväntan båda dagarna och det har varit väldigt roligt att tävla. Det är en grym stämning här i Düsseldorf också med mycket folk runt banan.

Bara med i utvecklingslaget

Falk var inför tävlingarna ett okänt namn i de svenska stugorna. Hon saknar stöd från Sveriges olympiska kommitté och är inte ens listad i skidlandslaget toppgrupp. 20-åringen är fortfarande bara med i utvecklingslaget på förbundets hemsida.

Inte ens Falk själv kunde tro på de fantastiska resultaten inför resan till Düsseldorf. Enda målet var att ta en plats bland de fyra till söndagens tävling.

Drömmer om OS

– Jag hade inga resultatmål utan fokuserade bara på att åka fort första prologen. Men jag ville åka bra på lördagen för att få åka teamsprinten. Vi är fem tjejer och fyra skulle få åka.

Efter lördagens seger var platsen given och Falk var den som spurtade hem silvret åt Sveriges förstalag. Nu drömmer talangen om att ta plats i ytterligare ett sprintlag, OS-laget tillsammans med Charlotte Kalla.

– Det skulle vara väldigt roligt men det är många som slåss om det.

ARTIKELN HANDLAR OM