De är nya drömduon

Succé i helgen – nu vill Falk åka OS-stafett med Kalla: ’Väldigt kul’

Foto: BILDBYRÅN, AFP
Blivande Guldduo? Hanna Falk blev tvåa i gårdagens sprint tillsammans med Ida Ingemarsdotter. Nu vill många se henne i OS-sprinten tillsammans med Kalla.
SPORTBLADET

På två dagar har Hanna Falk, 20, tagit klivet in i världseliten.

Hennes succé i Düsseldorf gör att hon är ett hett alternativ i sprintstafetten i OS. Själv skulle hon vilja åka med Charlotte Kalla:

– Det skulle vara väldigt roligt, säger hon till Sportbladet.

I går fick Hanna Falk kliva upp på pallen tillsammans med Ida Ingemarsdotter.

Lördagens seger följdes i går upp med en andraplats i sprintstafetten i par med Ida Ingemarsdotter. Efter segern i lördags ville Magnus Ingesson tona ned allt snack om OS för Hanna Falk. Men till Sportbladet säger Falk själv att hon gärna skulle åka stafett tillsammans med Charlotte Kalla:

– Det skulle vara väldigt roligt, säger Falk som fortfarande är överraskad över sin fantastiska helg.

– Jag hade inga resultatmål utan fokuserade bara på att åka fort första prologen.

”Många alternativ”

Förbundskapten Magnus Ingesson berättar att OS kan bli verklighet för Falk. Efter stafettframgången säger han att hon på allvar blandat sig i diskussionen:

– Det är väldigt roligt att vi har så många olika alternativ, där har vi en styrka. Hanna Falk, Charlotte Kalla, Anna Olsson, Anna Haag... Det är många, där har vi en styrka.

Vad är det som avgör vilka som åker till slut?

– Det är helt öppet, inget som är spikat. Men det blir de som har bästa formen och bäst fokus som ska åka.

”Rejält genombrott”

Och Hanna Falks framfart har imponerat även på SVT:s expertkommentator Anders Blomqvist som håller med om att Falk kan bli ett namn för OS.

– Hon har fått ett rejält genombrott, hon har visat att hon är bland de bästa när hon är på topp. Det öppnar upp så många alternativ nu inför OS, det är det som är så kul.

I Kuusamo förra helgen kom hon sjua i klassisk sprint. Och även om Anders Blomqvist inte vågat hoppas på en seger i Düsseldorf hade han sina aningar om vad som skulle kunna komma.

– Hon åkte ju väldigt bra i Kuusamo som är en av de tyngsta sprinttävlingarna i världscupen. Och jag såg henne i premiären i Bruksvallarna, då var hon urstark och var nära Björgen och Kalla. Så jag hoppades på att hon skulle nå final i helgen.