Anna Haag: Jag har en molande värk

OS-medaljösen lider av bensmärta

SPORTBLADET

OS-medaljösen Anna Haag har fått problem med en nerv som är i kläm.

Hon magnetröntgas i morgon.

– Jag har en molande värk som är obehaglig och jag är glad för att vi ska kolla upp det ordentligt, säger Anna Haag till Sportbladet.

Längdskidåkaren Anna Haag, som tog två silver på OS i Kanada, har efter mästerskapet haft problem med en nerv som är i kläm och smärtar ner i ena benet.

– Jag har haft problemen i ett och halvt år, de kommer så fort jag drar ner på träningen. Jag kände av det efter OS, när vi körde i Holmenkollen kunde jag inte gå ner i fartställning. Nu är det som en molande värk, jag har ont från hälen upp till rumpan, säger Anna Haag.

Magnetröntgen

För att reda ut exakt vad roten till problemet sitter ska Anna under tisdagen genomgå en magnetröntgen och träffa läkare på Sophiahemmet i Stockholm. Hon vill ha besked innan den tunga försäsongsträningen drar igång igen den 1 maj.

– Det ska bli skönt att få veta vad felet beror på innan Emil (Jönsson, sambo och skidåkare) åker på semester, säger Anna Haag.

Är du orolig?

– Nej, jag har inte funderat så mycket på det utan utgår från att jag blir hel och frisk. Det kan ju vara något som försvinner med en enkel åtgärd. Jag är optimist och positiv.