Northugs märkliga presskonferens

Pratade genom ett fönster

1 av 2 | Foto: petra thorén
Northug svarar på frågor genom ett fönster.
SPORTBLADET

OBERHOF. Fis erbjöd norska landslaget att ha presskonferens med Petter Northug i mediacentrat.

Men norrmännen nobbade, öppnade fönstret till en bod och lät skidstjärnan tala till journalister som klättrade i snödrivan utanför.

– Det är för att hålla de svenska bakterierna borta.., säger Northug med ett flin.

Norges pressansvarige Otto Ulseth fick av Fis, Internationella skidförbundet, veta att det fanns möjlighet att hålla en presskonferens i mediacentrat, även om inte Petter Northug var bland de topp tre som normalt kommer dit.

Men Otto Ulseth valde en annan väg.

Och det blev lite av en ny Northug-show.

Journalisterna knäböjde

Ett tiotal svenska och norska journalister samlades utanför boden där Petter Northug bytte om. Genom fönstret såg vi alla hur han bytte om och tog god tid på sig innan fönstret öppnades och Petter Northug svarade på frågorna till journalisterna som klättrade i snödrivan utanför.

Hur känns det att så många knäböjer här i snön framför dig...?

– Trevligt..., säger Petter Northug.

Otto Ulseth, nytillträdd pressansvarig:

"Orkade inte stressa"

– Det var min idé.

Genom fönstret fick Petter Northug berätta om hur han såg på sitt lopp. Efter att ha legat långt ner i fältet på jakstarten över 15 km, klassisk stil, plockade han placeringar på sista varvet och slutade femma.

– Det som sker i dag är det ingen som kommer ihåg när vi står på toppen av Alpe Cermis. Jag orkade inte stressa mig förbi, i dag var det ett, kanske två spår som fungerade. Det kostar om man ska gå ut i fjärde, säger Petter Northug.

Loppet vanns av Dario Cologna, Schweiz.

ARTIKELN HANDLAR OM