”Jag är van vid att bli kallad skitunge”

Northugs svar på backhopparnas protest

Foto: CAROLINA BYRMO
SPORTBLADET

Petter Northugs kaxiga stil går inte hem i alla läger.

Norske backhoppningsstjärnan Tom Hilde protesterar mot landsmannen och säger att han "hoppas att vi ska slippa bete oss som skitungar för att få plats i tidningarna.

– Jag är van att bli kallad skitkunge, säger Northug lugnt till VG.

Petter Northug dominerar norsk, och även till stor del svensk, press dag efter dag. Är det inte imponerande framgångar i spåret så är det attacker mot andra åkare, kritik mot skidförbundet och märkliga presskonferenser.

”Utsmetad överallt”

Nu har norska landslaget i backhoppning fått nog. Stjärnan Tom Hilde är mäkta upprörd över Northug och mediebevakningen kring stjärnan.

– Det är irriterande att komma hem och hoppas få läsa om sig själv i nättidningarna men så är det bara han som är utsmetad överallt. Och det är inte för att han gjort en bra prestation utan för att han uppfört sig dåligt, säger Tom Hilde till norska TV2.

Det som blev droppen för Hilde var när han efter tredjeplatsen i Innsbruck i måndags ändå inte fick något större utrymme i norsk press.

”Gillar inte hans gnäll”

– Jag hoppas att vi ska slippa bete oss som skitungar för att få plats i tidningarna. Vi vill göra det med bra resultat, säger Hilde till norska TV2.

– När han (Northug) gör något bra gillar jag också att läsa om honom. Han hans gnäll när det går dåligt gillar jag inte.

Petter Northug informerades om landsmannen åsikt efter dagens världscuptävling. Den 24-årige stjärnan lägger dock ingen större vikt vid Hildes ord.

– Jag har har blivit kallad skitunge sedan jag var fyra år och blir kallad det fortfarande. Så det är jag van vid, säger Northug till VG.

Du blir inte irriterad över utspelet?

– Nej, det tror jag du vet.

ARTIKELN HANDLAR OM