Avbryter läger – för att gå på galan

Skidhjältarna flygs in med specialchartrat plan

Foto: scanpix
Charlotte Kalla och Marcus Hellner kommer på idrottsgalan.
SPORTBLADET

Charlotte Kalla, Anders Södergren och Marcus Hellner kommer till Idrottsgalan.

OS-hjältarna avbryter sitt träningsläger och flygs hem med ett specialchartrat plan.

– Vi får hjälp av sponsorer att flyga hit dem. Skitkul att vi kunde lösa det här, säger Idrottsgalans vd Stephan Rimér till Sportbladet.

Inför måndagens Idrottsgala har flera av de svenska idrottsstjärnorna som är nominerade tvingats tacka nej av olika anledningar. OS-guldmedaljören Björn Ferry prioriterar världscuptävlingarna i Italien, Robin Söderling spelar Australian Open och Daniel Sedin är mitt uppe i NHL-säsongen.

”Fick hjälp med att flyga hem dem”

Nu kan Sportbladet avslöja att galan ändå får fint besök av skidlandslaget.

Tack vare en speciallösning med en av skidlandslagets sponsorer kommer Marcus Hellner, Anders Södergren, Charlotte Kalla och ledarna Magnus Ingesson och Joakim Abrahamsson flyga hem för att gå på galan.

OS-medaljörerna avbryter sitt höghöjdsläger i italienska Livingo, Italien, för att flyga hem med ett specialchartrat plan från Innsbruck.

– Vi får hjälp med att flyga hem dem, deras sponsorer fick höra att de hade svårt att få till logistiken och ställde upp med en kärra så att de kommer hem, säger galans vd Stephan Rimér.

Många nomineringar för skidlandslaget

Direkt efter galan delar gruppen upp sig.

– De åker hem samma dag och efter galan åker några tillbaka medan några åker vidare upp till Östersund, säger Rimér.

Hur viktigt var det för er att lösa det här?

– Det är en nyckelfråga för oss, förstås. Vi hade stora problem förra året med att få dit alla och det känns skitkul att vi kunde lösa det här, säger Rimér.

Marcus Hellner är nominerad i kategorin Årets manlige idrottare och Årets prestation, Charlotte Kalla och Anna Haag i kategorin Årets kvinnliga idrottare, herrarnas stafettlag och damernas sprintlag i kategorin Årets lag och ledarna Joakim Abrahamsson och Magnus Ingesson kan vinna priset Årets ledare.

ARTIKELN HANDLAR OM