Ordern till Kalla – åk hem direkt

Lämnade efter galans slut: ”Direktiv från ledningen”

PRISVINNARE Direktiven från ledningen till skidstjärnorna var tydliga: tvätta er noga med handsprit, och lämna vid galans slut.
SPORTBLADET

Hon var storfavorit till Jerringpriset, men blev ”bara” trea.

Och när Idrottsgalan var över lämnade Charlotte Kalla Globen direkt.

Orsak: Bacillskräck.

– Det var på direktiv från landslagsledningen, säger längdåkarnas pressansvarige Torbjörn Nordvall.

Hon blev visserligen utsedd till ”Årets kvinnliga idrottare”, men folkets pris – Jerringpriset – gick Charlotte Kalla miste om.

OS-guldmedaljören, som tog hem utmärkelsen 2008, blev ”bara” trea efter överraskningssegraren Therese Alshammar och tvåan stafettlandslaget.

Ödmjuk

– Det har varit ett fantastiskt idrottsår om man kollar tillbaka på 2010, så det är hård konkurrens, sa Charlotte Kalla till Sportbladet när hon anlände till Globen.

– Jag är bara så glad över att bara vara nominerad. Vara en av dem som är med i snacket.

När Idrottsgalan var över lämnade skidstjärnan efterfesten direkt. Varken Kalla själv eller sällskapet Anders Svanebo, som pekats ut som hennes nye pojkvän, stannade för att mingla med pristagare och andra gäster.

Förutbestämt

– Charlotte, Anders (Södergren) och Marcus (Hellner) hade speciella restriktioner. Det var på direktiv från landslagsledningen som de lämnade galan, säger landslagets press-ansvarige Torbjörn Nordvall.

– Det är bara 36 dagar kvar till VM och vi vill inte ha några sjukdomar nu.

Att inte ta i hand, att tvätta sig noga och att lämna arenan så fort tv-sändningen var över ingick i landslagsledningens plan för att skydda åkarna.

– Det var uppgjort med arrangörerna, säger Nordvall.

”Ferry inte ens här”

Han tillägger om bacillskräcken:

– Björn Ferry (skidskytte) är ju också mitt i säsongen, och han var inte ens här. Men vi hade flera av våra åkare på galan.

ARTIKELN HANDLAR OM