Emil: Vi har sjungit en sång för vallarna

Svenske sprintstjärnan skriver exklusivt för Sportbladet

SPORTBLADET

Såg fram emot att möta Petter.

Då är det återigen dagen innan race och kroppen kokar nästan av förväntan. Man tänker igenom banan, taktik, vilka skidor som kan fungera, vilka som är konkurrenterna och vad de kan tänkas hitta på.

Man har helt enkelt massa saker i huvudet som gör att man kan få svårt att slappna av, svårt att få ner puls och svårt att bara vara som vanligt. Så mitt mål med dagen före är egentligen bara att helt enkelt vara som vanligt.

Så det har jag väl lyckats bra med i dag. Har lyckats spöat Jeppe rejält i pingis (bra teambuilding) och sedan fått tokpisk i biljard av vår allt i allo Kaarel. Har varit på massage och kikat på Top Gear på datorn.

Har även hinnit med att sjunga en sång för vallarna och speciellt

Larry (titel: ”Bada naken i en fjord med Larry Pooroma”) Sen har vi förstås provat och känt på banan och dess olika partier.

Det blir alltså jag och Jesper som kommer köra tillsammans och det känns riktigt bra!

Många tuffa motståndare

Vi har tränat ihop hela sommaren och han har visat att han är i kanonform så det ska bli skitkul att köra i morgon. Jeppe kommer köra första, tredje och femte och jag då alltså resten och har den avslutande rundan som ansvar, och det är precis så som jag vill ha det!

Vi har många tuffa konkurrenter där Norge, Ryssland, Kanada och även Finland känns som de hetaste kombatanterna till medaljerna för tillfället. Men där vi självkart vill vara med och slåss om det!

Det kommer bli en fruktansvärd resa i dag tror jag.

Northug startar

Det är en tuff bana där många vill mycket och där många inte vill vänta till en spurt utan hinna avgöra innan. Så vi går in med huvudet inställt på mjölksyrachock och vi kommer köra på så länge det går.

Norge som kanske är den tuffaste av våra konkurrenter kör med Northug på första och Hattestad på sista. Så det blir Jesper som får handskas med Petter medans jag får ansvara för Hattestad. Lite tråkigt måste jag säga.

Petter har hela tiden sagt att han ska köra sista och jag tror det hade blivit härlig stämning på läktarna om Petter hade varit med på sista sträckan. Så jag hade sett fram emot att åka mot honom. Men nu får jag då istället förhoppningsvis spurta mot Hattestad. Och det ska ni ha klart för er att jag tror då inte att det blir lättare att spurta mot Ola än mot Petter, snarare tvärtom.

Men det är en lång resa innan vi viker in mot upploppet och det ska verkligen gå vår väg hela tiden om vi ska kunna vika in i tät mot målet och spurta om segern. Men försöka det ska vi!

Vi ska fightas för medaljer

Mitt tänk just nu är bara var man ska kunna avgöra. Vi kommer glida fort in mot sista hyllan och fältet kommer tryckas ihop hela tiden.

Så något ryck i ”Hellnerbacken” tror jag blir mycket tufft. Jag tror det kommer att avgöras över den sista lilla viadukten innan upploppet.

Där det gäller att få med sig mesta möjliga fart. Men det lär väl visa sig.

Men kom i håg. Det kommer bli otroligt tufft att ta medalj.

Men vi ska försöka fightas så långt det går!

Vallagänget på G

Vallagänget ser verkligen ut att vara på G nu och vi har hittat lite nytt material och valla som ser ut att gå fort så vi ser positivt på framtiden! Det är verkligen små marginaler i den här sporten ska ni veta. Glöm inte bort att vi hade kungskidor

i OS förra året och då var det finländarna som slet med omöjliga skidor...

Nu kör vi!

Emil Jönsson

ARTIKELN HANDLAR OM