Prins Daniel hyllade svenskornas guld

Kronprinsessan Victoria och Daniel firade Sveriges guld

SPORTBLADET

Många ville hylla och se på när Kalla och Ingemarsdotter tog emot sina guldmedaljer.

Till och med prins Daniel och kronprinsessan Victoria hade tagit sig till torget.

– De gratulerade oss väldigt mycket och ska besöka oss i morgon också, säger Charlotte Kalla till SVT.

Ida Ingemarsdotter och Charlotte Kalla körde hem Sveriges andra guld i skid-VM i Oslo, trots röster om att de möjligtvis hade gjort av med för mycket krafter i kvalheatet. Men när det var finaldags och utrustningen väl fungerade, kunde ingenting stoppa svenskorna.

Extra celebert bland publiken

Därför kändes det naturligt att det var lite extra fint besök lagom till att Ida Ingemarsdotter, 25, och Charlotte Kalla, 23, fick ta emot sina guldmedaljer.

På plats under pristudelningen på torget vid Karl-Johan fanns, förutom alla ”vanliga” människor, självaste kronprinsessan Victoria tillsammans med sin prins Daniel.

– De gratulerade oss väldigt mycket och ska besöka oss i morgon också.

Starkaste intrycket?

– När vi öppnade dörren och skulle börja gå ut, shit vad folk det är, och när man ställde sig på pallen och fick höra nationsalsången, det var mäktigt, säger Charlotte Kalla till SVT.

Just den sekvensen lät svenskorna spela in på video och tänker använda som motivationsfilm till stafetten i morgon till att börja med.

– Det känns som att vinden har vänt, det ska bli otrolig roligt de återstående distanserna. Vi ska dela med oss av den energi vi har fått.

”Fått höra några glåpord”

Att fira VM-guld på fiendemark, i Oslo, verkar inte störa tjejerna alls.

– Visst har man hört något glåpord för att man är svensk men det är helt sjukt att få åka med det här trycket hela tiden, säger Ingemarsdotter.