Rivalernas hemliga planer – träna ihop

Hellner vill träna med Northug: ”Man har respekt för honom”

Foto: ANDREAS BARDELL
Northug etta, Hellner tvåa när stafetten avslutades i går. Nu är de två på väg att bli träningskompisar.
SPORTBLADET

HOLMENKOLLEN. Marcus Hellner kan bli träningskompis med Petter Northug.

Norges guldgutt har flera förslag att bilda privata team efter säsongen och enligt VG inkluderar ett den svenska stjärnan.

– Jag är öppen för att träna med Petter, säger Marcus Hellner.

Marcus Hellner och Petter Northug gjorde i går upp om stafettguldet. Det blev norsk seger den här gången, men under den avslutande sträckan kunde man se hur Petter Northug bevakade Marcus Hellners initiativ.

Efter förlusten var Marcus Hellner besviken.

– Jag fick ett guldläge och hade velat förvalta det till ett guld. Det är klart att man hade velat vara mer med i matchen i dag, men det är hårt och han är duktig, säger Marcus Hellner.

”Tar kliv hela tiden”

Medan Petter Northug slog igenom som junior och fick en karriär som gick spikrak uppåt har Marcus Hellner tagit en längre väg till toppen.

Och han har fler steg att ta.

– Jag tycker att jag tar kliv hela tiden, säger Marcus Hellner.

Ett sätt att fortsätta utvecklas kan vara att träna tillsammans med den värsta konkurrenten.

Enligt den norska tidningen VG har Petter Northug flera förslag att bilda privata team efter säsongen. Ett av förslagen som han kommer att få presenterat för sig inkluderar Marcus Hellner, som har samma sponsor som den norska stjärnan.

Tränade i Las Vegas

Enligt VG innebär förslaget ett träningsteam, där Petter Northug fortsätter i norska landslaget men tränar mer för sig själv och tillsammans med andra konkurrenter,

– Jag är öppen för att träna med Petter. Men Petter och jag har inte snackat om några gemensamma träningar ännu, säger Marcus Hellner till VG.

Redan i somras tränade duon i hop då de var i Las Vegas.

Marcus Hellner har berättat för Sportbladet om att han uppskattade passen, inte minst när de körde rullskidor i bergen kring spelparadiset.

”Väldigt spurtstark”

Det är framförallt i spurten som Marcus Hellner har att lära från Petter Northug.

– Man har respekt för honom för han är väldigt spurtstark. Jag hade inte krämen i benen riktigt i dag. Det krävs väldigt mycket och jag hade kanske gått mig stum och förlorat silvret, säger Marcus Hellner.