Karlsson: Trodde han hade humor

Northug vill ha ursäkt av Karlsson

SPORTBLADET

Petter Northug vägrade att ställa upp i Skavlan om SVT:s krönikör Jonas Karlsson skulle vara med.

Nu kräver Northug-lägret en ursäkt av krönikören för ”gris-uttalandet”.

– Petter har ju humor. Men det som bakgrund blev jag förvånad, säger Jonas Karlsson i ett mail till dagbladet.no.

Petter Northug bjöd på en hånfull stoppsladd och gick sedan över mållinjen efter segern i stafetten. Det fick SVT:s krönikör Jonas Karlsson att kalla norrmannen för en gris.

Northug sade nej

TV-programmet Skavlan ville sedan återförena duon i programmet där norrmannen var inbokad som gäst vid torsdagens inspelning men Northugs presstalesman Otto Ulseth sade nej. Istället kräver Ulseth nu en ursäkt av Karlsson, skriver Dagbladet.no.

– Jag har aldrig uppfattat det som som att Petter har bett om en ursäkt. Om han blev sårad så är det så klart beklagligt. Otto Ulseth har jag aldrig pratat med, skriver Karlsson i ett mail till dagbladet.no.

Karlsson hade redan tackat ja till att medverka i Skavlan och säger till den norska tidningen att han blev överraskad över Northug-teamets krav.

”Blev förvånad”

– Petter har ju humor. Men det som bakgrund blev jag förvånad.

Karlsson står samtidigt fast vid att Northug gick för lång när han hånade konkurrenterna på upploppet.

– Petter har alltid varit en show och ska fortsätta att vara show. Jag har sagt i fem år att han är det bästa som hänt skidsporten. Det som är synd är att hela den här diskussionen har handlat om ordval, istället för att diskutera var gränsen går mellan vad som är show och vad som är schyst.

ARTIKELN HANDLAR OM