Svenske skidstjärnan kan tvingas opereras

”Väldigt jobbigt just nu”

Foto: FOTO: SCANPIX
Jesper Modin.
SPORTBLADET

Det svenska skidlandslaget är på träningsläger i Portugal.

Men inte Jesper Modin.

Sprintlöftet har stora problem med bihålorna. Nu kan han tvingas till operation.

– Det känns väldigt jobbigt just nu, säger han.

Jesper Modin, 22, har haft en väldigt tung försäsong än så länge. Anledningen är bihåleproblem. Piteå-åkaren har genomgått två antibiotikakurer för att få bort en inflammation. Nu kan han tvingas till operation.

– Jag ska få besked nästa vecka om det blir en operation. Och jag hoppas att det blir så, och att en operation kan göra så att jag blir helt kvitt de här problemen. Det skulle kännas väldigt skönt. För nu vill jag börja träna, jag håller på att klättra på väggarna här hemma, säger han till tidningen Dagbladet.

Resten av landslaget är på plats i Portugal där de inlett försäsongen på allvar. Men Modin har alltså tvingats stanna hemma.

Problem i fjol

Problemen inleddes redan inför förra säsongen, som blev hans bästa i karriären med bland annat sju världscupfinaler.

– Jag var ju sjuk mycket i fjol sommar och fick stora delar av försäsongen förstörd på grund av det. Och nu i efterhand så har jag insett att det är bihålorna som varit problemet hela tiden. Det är därför jag känt mig så tung i huvudet, känt ett tryck mot ansiktet och känt mig seg mellan träningar och tävlingar under hela säsongen, säger han till Dagbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM