Har du blå ögon, överbett, skrattgropar & bullig näsa?

SPORTBLADET

Toblach, Italien. Jag är ombedd att skriva en analys, men det får bli en efterlysning.

För när Charlotte Kalla tappar mark och Marcus Hellner tappar fästet blir det mycket motvilligt en annan person jag tänker på till sist.

Mig själv.

Hej läsare.

Har du blå ögon, överbett, skrattgropar och bullig näsa? En vit mössa och en grön scarves? Då liknar du mig tillräckligt mycket för att komma till Toblach i norra Italien och ta över min ackrediteringsbricka.

Fyra sorters grappa

Fördelen är att en restaurangskola serverar gratismat, fyra sorters grappa och finkaffe i pressrummet. Nackdelen är att du varje dag måste väcka liv i en överkörd katt, få apelsinträd att växa på tundran och Tour de ski-tätstriden att verka intressant ur svenska ögon.

För nu är vi halvvägs genom turnén och har rest till Italien, men lämnat kvar chanserna i Tyskland.

Inför dagens etapp skrev jag om hur en knepig tour blivit lättöverskådlig. För Anna Haag har gjort ett par praktmissar, Daniel Richardsson har tilldömts massa strafftid och Emil Jönsson var inte så dunderbra i sprinten som det hade krävts (det var aldrig realistiskt att han skulle haka på i täten). Inte heller Charlotte Kalla var att räkna med eftersom hon hämmas av en tidigare infektion och redan hade mer än en minut till pallen.

I stället, skrev jag, stod hoppet till att Marcus Hellner ska vara starkast av fem toppåkare och sno bronset, vilket hade blivit Sveriges första pallplats på herrsidan.

Hellner på plats 48

Och så dagens resultat:

Charlotte Kalla på plats 17. Alla fem åkare som är före i totalen körde snabbare och drygade ut sina försprång.

Marcus Hellner med tunga skidor på plats 48. Alexander Legkov stakade till sig etappsegern och en marginal i totalen på 50 sekunder till Hellner.

Rent faktamässigt är det inga problem att ta in. Kalla är sexa och Hellner tia, så vi går mot två svenskar bland de tio främsta. Fyra etapper återstår, vädret är mulet, två minus.

Frågan är vad som därutöver är intressant.

Jag sitter i pressrummet och försöker formulera intressanta artiklar till morgondagens tidning.

Jag skulle kunna rikta in mig på att Kalla körde på fästvalla och Hellner på kasst ruggade skidor. Vallachef Larry Poromaa hälsar att det är svårt att få ruggningen rätt, att de kunde kört hårdare för att bättra på fästet, men att det hade kostat glid.

Inget lär bli läst...

Jag skulle kunna följa upp en kort text jag skrev i dag om att Anja Pärson hejade bredvid spåret. Hon åkte också till åkarhotellet inför etappen för att besöka Charlotte Kalla och "prata taktik".

Eller så blickar jag ut från Sverige och skildrar toppstriderna: den mellan Justina Kowalczyk och Marit Björgen och den mellan Dario Cologna och Petter Northug.

Inget av alternativen lär bli läst när Sverige spelar JVM-semi i kväll, därav min efterlysning.

Så läsare, förlåt att jag skriver skrytigt och egocentrerat, det är något jag avskyr när kolumnister gör, men den här gången är allt bättre än ett rakt referat.

Mejla mig om du har idéer på vad jag ska skriva om. Eller kolla om du liknar mig, boka flyget till München, hyrbila dig hit och ta över.