Elitskidåkare dog i en skoterolycka

Foto: Bildbyrån
Fredrik Karlsson omkom i en skoterolycka i Bruksvallsfjällen. Karlsson blev 27 år.
SPORTBLADET

Elitskidåkaren Fredrik Karlsson omkom i samband med en skoterolycka i Bruksvallsfjällen på torsdagseftermiddagen.

För bara drygt två veckor sedan blev han svensk mästare i stafett.

Karlsson, som var med i skidförbundets utvecklingslag Team 2015, var på ett träningsläger med sin klubb Hudiksvalls IF i Bruksvallarna inför helgens säsongsavslutning i längdskidor. På torsdagen, som var en träningsfri dag, hyrde Karlsson en skoter och åkte vid Ramundberget.

– Enligt polisen var det en ren olyckshändelse. Det snöade och blåste och var sämre sikt vid tillfället, säger Stefan Skalman, skidsektionens ledare i Hudiksvalls IF, till TT.

Ett tiotal aktiva och flera ledare från Hudiksvalls IF befinner sig i Bruksvallarna. En krisgrupp, med sjukvårdspersonal och präst, fanns på plats under torsdagen för att bistå klubbens medlemmar.

– Vi är gripna av det här. Det känns overkligt, säger Stefan Skalman.

Helgens tävlingar kommer av allt att döma att genomföras.

– Jag vet att Fredriks föräldrar ville det. Däremot kommer inte vi i Hudiksvall att vara med i tävlingarna i morgon (fredagen) i alla fall. Vi måste samla oss och bearbeta det här, säger Skalman.

Fredrik Karlsson blev 27 år. Den 31 mars blev han svensk mästare i stafett med Daniel Richardsson och Fredrik Jonsson. Han var med i landslagets träningsgrupp Team 2015 de två senaste åren och var uttagen även till nästa säsong.