”Northug pratar knappt med oss”

Stjärnorna samlade på läger – då håller sig norrmannen för sig själv: ”Trist”

SPORTBLADET

VAL SENALES. Sveriges skidhopp vill inte att Petter Northug slutar i förtid.

Men Emil Jönsson har förståelse för om den norska skidstjärnan tröttnar.

– Han håller sig undan och man märker på glaciären här nere att han är väldigt mycket för sig själv. Det måste slita, det ser inte så glatt och roligt ut, säger Emil Jönsson.

Det börjar bli stjärntätt i Val Senales, norra Italien.

Svenska landslaget har sällskap av italienarna, schweizarna med Dario Cologna är på plats, precis som de ryska landslagsåkarna och så Norges number one Petter Northug.

Men den skandinaviska samvaron är sval. Petter Northug umgås inte med sina svenska konkurrenter, trots att de springer på varandra på hotellet.

– Inte direkt, säger Emil Jönsson, Sveriges sprinthopp.

Han hälsar?

– Knappt. Han pratar knappt med oss. Vi gillar honom i alla fall.

Kul tillsammans

I går tränade det svenska landslaget och Petter Northug på glaciären ovanför hotellet. Emil Jönsson noterade hur norrmannen höll sig för sig själv.

– Han är väldigt mycket för sig själv om man kollar och jämför med vårt lag där alla har kul tillsammans. Det är bilden man får, säger Emil Jönsson.

Petter Northug, som i år gett sig själv totalt alkoholförbud under säsongen, förväntas lägga av efter VM i Falun 2015 och till viss del förstår Emil Jönsson planen.

– Jag vet inte hur Petter tänker. Det känns ibland som att han har väldigt mycket press. Om Petter skulle lägga av skulle det förstås vara enormt trist. Speciellt om man vet att han har någonting mer att ge. Samtidigt har han hållit på länge, säger Emil Jönsson.

Marcus Hellner:

– Det vore tråkigt. Det är roliga dueller vi har han och jag.

Du fortsätter gärna ha dem länge?

– O ja. Bara jag får vinna….