Landslagets svar efter Kjærgaards avslöjande

Foto: PRIVAT
Vibeke Skofterud och Kristin Størmer Steira la själva ut bilden på sina twitterkonton med rubriken ”100% REN”.
SPORTBLADET

I dag avslöjade norske cykelbossen Steffen Kjærgaard att han dopat sig under karriären.

Det har skapat en stor debatt i Norge.

Så här svarar det norska damlandslaget.

– Vi kan bara snacka för oss själva och vill göra klart att vi spelar ett rent spel, säger Kristin Størmer Steira till Adresseavisen.

På måndagen blev det klart att Lance Armstrong blir av med alla titlar mellan 1999 och 2005 och stängs av på livstid från all cykling.

I dag valde norske cykelbossen Steffen Kjærgaard, som var stallkamrat med Armstrong 2000–2003, att erkänna att han Epo–dopat sig under karriären.

– Jag kan milt säga att det har varit ett helvete för mig. Jag klarar inte av att bära lögnen längre. Därför sitter jag här nu. Förhoppningsvis får man ut något gott av det här på sikt, men just nu gör det verkligen ont – för mig själv, norsk cykelsport, min närmaste familj och mina vänner, säger han.

I Norge ses avslöjandet som en av de största dopningsskandalerna i landets historia och nyheten har satt igång en stor debatt.

”Blivit mycket snack”

Nu vill det norska damlandslaget i skidor betona att de inte håller på med dopning. Därför har de valt att lägga upp en lättklädd bild på Twitter med meddelandet att de är 100 procent rena.

– Det har blivit mycket snack om det här (Kjærgaard) uppe på bergen i dag. För oss är det här ett kreativt sätt att symbolisera vad vi står för, säger Vibeke Skofterud, 32, till Adresseavisen.

Kristin Størmer Steira, 31, som står bredvid på bilden:

– Vi kan bara snacka för oss själva och vill göra klart att vi spelar ett rent spel, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM