Norska stjärnan hyllar Northugs svensk-dissar

"Jag älskar att Northug dissar svenskarna"

Petter Northug går hem hos Therese Johaug
SPORTBLADET

Norske skidstjärnan Petter Northug gillar att pika svenskarna. Det uppskattar lagkamraten Therese Johaug, som i en intervju med norska Löype! hyllar 26-åringen.

"Det är väldigt roligt att följa allt han säger och gör".

– Jag älskar att Northug dissar svenskarna, säger hon i en intervju med Löype, ett magasin som ges ut av det norska skidförbundet.

Det är VG som har tagit del av intervjun och i intervjun berättar hon om att Northug inte alls är en pajas.

– Det är väldigt roligt att följa allt han säger och gör. Inte minst att han spelar poker, säger Johaug till Löype.

– Det är så Petter väljer att framstå. Det är inte jag. Jag skulle aldrig kunna göra de saker han gör. Men det är helt okej att han gör det. Många tror att Petter pratar hål i huvudet på oss andra i truppen och ska vara en pajas. Det är tvärtom. Han är den lugne och blygsamme, säger Johaug.

"Han är en stor stjärna"

– Han kan komma till mig på träning och säga att jag haft bra driv, att jag såg stark ut i spåret och åkte bra skidor. Eller så ger han mig råd. Han kan till exempel komma med tips om teknik och sådant. Han är ju en stor stjärna och det är väldigt snällt att han tar sig tid, fortsätter Johaug.

När norske författaren Ari Behn, som gjort intervjun, passar på att fråga om Johaug och Northug är singlar möts han av ett gapskratt från Johaug.

– Jag orkar inte prata om det, säger Johaug med ett skratt.

I hemma-VM 2011 vann hon Johaug tremilen, en bedrift hon hoppas kunna upprepa vid skid-VM i början av nästa år.

– Tänk att jag fick uppleva det! Jag har sett på bilderna, upploppet när jag har den norska flaggan i handen. Precis som jag har sett andra göra före mig, i fåtöljen här hemma, säger Johaug.

ARTIKELN HANDLAR OM