Tilde de Paulas kupp mot Northug

1 av 7 | Foto: TV4
Peter Jihde och Tilde de Paula diskuterade idrottspsykologi i Nyhetsmorgon dagen efter guldbragden.
SPORTBLADET

Här är Tilde de Paulas tröjkupp i morse – mot Petter Northug.

I TV4:s Nyhetsmorgon skickade hon en passning till norrmannen.

Norge tog överlägset hem medaljligan i skid-VM i Val di Fiemme som avslutades i går.

Svenskarna tycktes aldrig räcka hela vägen, tog sammanlagt sex silver och såg ut att få åka hem utan medalj av ädlaste valör.

Då slog Johan Olsson till.

Ofta kaxig

Efter ett bragdlopp tog han guld på femmilen.

Favoriten inför loppet, Petter Northug, slutade först på 21:a plats, men hyllade Olsson efter loppet.

– Han förtjänar att bli världsmästare. Han förtjänar den hyllning han kan få efter att ha gjort det på det här sättet, sa Northug.

Norrmannen har gjort sig känd för att vara kaxig och med glimten i ögat skickat gliringar till svenskarna.

Tröjhånades i morse

I morse blev han själv föremål för en kupp – från Tilde de Paula.

I TV4:s Nyhetsmorgon kunde tittarna se hur programledaren bar en t-shirt med texten "Who the fuck is Petter Northug", ungefär "Vem fan är Petter Northug".

Tröjan är framtagen efter initiativ av ”Josef – Skiteam”, ett skidlag från Skåne som skapat en shop som ska motsvara den norska stjärnans Northugs shop där det ofta finns retsamma Sverigeprodukter. Tidigare under mästerskapet visade Marcus Hellners flickvän Anna Tjuoiki upp tröjan i samband med prisutdelningen efter sprintstafetten.

Senare diskussion

En stund senare i TV4 Nyhetsmorgon hade Tilde bytt tröja och övergick tillsammans med programledarkollegan Peter Jihde till att diskutera om idrottsligt psykkrig kan höja prestationen. På plats var idrottspsykologen Johan Plate och Sportbladets Robert Laul.

– Northug har själv lagt ribban, han är en av de största retstickorna i världen just nu, sa Robert Laul och syftade på en tygkasse som visades upp i programmet där norrmannen avbildades som en mus.