Olsson: Känner mig lätt förkyld

Ställer in Lahtis-deltagande

Falun är viktigare.
SPORTBLADET

VM-guldmedaljören Johan Olsson ställer in världscuptävlingen i Lahtis i helgen, där han skulle ha kört 15 kilometer i klassisk stil på söndag.

– Jag känner mig lätt förkyld, säger Olsson till TT.

Han antydde redan på torsdagen, i samband med inspelningen av tv-programmet Skavlan att han var sliten och kände att en förkylning var på väg. Olsson, som vann femmilen i VM i söndags, vill vila för att komma i form till världscuptävlingarna i Holmenkollen nästa vecka och finaltävlingarna i Falun veckan därpå.

– Falun-tävlingarna är viktigast för mig, säger han.

Det spektakulära VM-guldet i Val di Fiemme har inneburit en hektisk vecka för Johan Olsson.

– Man träffar väldigt mycket folk en sådan här vecka, så det är klart man har en annan risk att åka på en förkylning, säger han.

Ute en timme

Så mycket träning har det inte blivit efter hemkomsten från VM och Val di Fiemme.

– Jag var ute en timme i går. Det är inte så mycket, men prio efter VM är inte att träna, utan prio är att vara farsa. Jag vill ta den tiden och leka med Molly, jag hade knappt träffat henne på en månad innan.

På fredagsmorgonen tog han beslutet att hoppa av Lahtis och 15 kilometer klassiskt på söndag. Sedan återstår två världscuphelger, Oslo och Falun.

– Jag vill väldigt gärna vara med i Faluntävlingarna och köra på hemmaplan, säger han.

– Femmilen i Holmenkollen är den enskilt största tävlingen i världscupen. Men förkyld en vecka och en dag före en femmil, vi får se, säger han om sin tvekan till att medverka i femmilen i Oslo.

TT