Kowalczyk hotar fortsatt med bojkott

SPORTBLADET

Flera stjärnor hotade att bojkotta tävlingarna i Falun.

Efter att arrangörerna backade om de nya banorna gick de protesterande åkarna med på att delta.

Alla förutom en:

Justyna Kowalczyk hotar fortsatt med att bojkotta loppen i Falun.

– Det blir jag som bestämmer om jag åker eller inte, säger Kowalczyk.

Under SM framförde de svenska åkarna kritik mot de nya banorna i Falun inför VM 2015. Inför säsongsavslutningen i Falun påpekade även flera internationella åkare att de är farliga.

– Alla är eniga. Vi ställer vissa krav till FIS. Om ingenting händer så startar vi inte. Om det är de här banorna som ska användas i VM om två år, så måste vi sätta ned foten. Masstart på de här banorna är farligt, sa norrmannen Eldar Rönning till adressa.no.

”Rädd att tävla”

Justyna Kowalczyk vägrade att ställa upp i helgens tävlingar. På sin Facebook skrev stjärnan att hon drar sig ur för att ”hon är rädd för att tävla på de farliga banorna”. ”Banan är dåligt preparerad och farlig. Och vi har en skandal i slutet av säsongen”, skrev hon.

Kowalczyk skrev, precis som flera andra stjärnor, under en protest för att banorna skulle ändras.

Emil Jönsson och amerikanskan Kikkan Randall är åkarnas representanter i Fis. Det var Randall som initierade det första mötet på torsdagen, som ledde till bojkotthot och krav på ändringar av banan. Det var efter ytterligare eftergifter från Fis som åkarna på fredagsmorgonen gav klartecken till att tävla.

– De har gjort det vi bad om. Det är bra, sa Kikkan Randall till NTB.

"Får se"

Men alla är inte nöjda.

– Det blir jag som bestämmer om jag åker eller inte. Trots att loppet förändrades är den värsta delen av utförsåkning fortfarande kvar, säger Justyna Kowalczyk till polska Gazeta.

ARTIKELN HANDLAR OM