94 procent: Avgå!

Foto: BILDBYRÅN
Charlotte Kalla och Magnus Ingesson.
SPORTBLADET

94 procent av Sportbladets läsare anser att Charlotte Kalla, 25, borde bryta med tränaren Magnus Ingesson.

– Om folket bestämmer måste det bli så, svarar Ingesson syrligt.

– Vi kommer att fortsätta vårt samarbete. Det känns väldigt tryggt, säger Kalla.

Det var i gårdagens sportsändning i TV4 som experten Mathias Fredriksson kom med utspelet att Charlotte Kalla borde byta tränare.

Redan före TV4:s sändning, efter världscupsfinalen i Falun, frågade Sportbladet Kalla om hennes samarbete med Magnus Ingesson.

Känner du att det är läge att avsluta det?

– Nej, det känner jag inte. Vi kommer att fortsätta vårt samarbete. Det känns väldigt tryggt.

Du känner fortfarande att det är givande för din egen del?

– Ja, det känner jag verkligen att det är.

”Vad man vet själv är en annan sak”

Sportbladet har ställt frågan till läsarna – och hela 94 procent anser att Kalla borde byta tränare.

– Man orkar inte se och läsa allting, jag har lagt det där åt sidan. Vad ni skriver och vad tv sänder, det är en sak, vad man vet själv är en annan sak. Men eftersom ni har gjort en undersökning med svenska folket så måste vi avsluta vårt samarbete. Eller hur? Står det i tidningen så är det så, säger Ingesson syrligt.

– Skämt åsido, vi har inte utvärderat klart så vi får väl se. Jag har väl idéer, och hon har idéer, men någonting måste man göra om man inte vill hamna på efterkälken. Men det är inom svensk skidsport i stort.

”Utvärdering inom kort”

– Om man tittar sedan 2010 är det fler som har gått bakåt. Eller bakåt är fel ord. Men det blir mycket fokus på Charlotte eftersom hon är stjärnan. Tittar man några år tillbaka så är det inte samma stuns och det måste vi alla ta ett ansvar för. Jag måste ta ett ansvar, som är tränare för några av dem, att självkritiskt granska min egen verksamhet. Är vi tillräckligt professionella i det vi gör? Utvärderingen kommer inom kort.

Vad säger du om Fredrikssons kritik?

– Att man blir granskad är något man får räkna med. Men Mathias har väl ingen större insyn i hur vi jobbar. Men om det inte går som man tänker, om man inte får utveckling, då får man väl fundera på vad man ska göra åt det.

Har det funnits tankar från din sida att bryta samarbetet?

– Nej, det har vi inte diskuterat. Men det är Charlotte som väljer vem hon vill samarbeta med, det är inget självändamål för mig att jobba med henne.