’Alla tankar går till hela familjen...’

Landslaget slöt sig samman i natt för att stötta sin vän: ”Daniel ska veta att vi alla ger honom vårt fulla stöd”

Daniel Richardsson var med i laget som tog OS-guld i stafett i Vancouver 2010.
SPORTBLADET

I natt slöt sig landslaget samman för att stötta sin vän.

– Daniel ska veta att vi alla ger vårt fulla stöd på hans väg tillbaka, säger Emil Jönsson.

Sent på kvällen i går ringde längdchefen Johan ­Sares mobil. Han upplystes om att Daniel Richardsson ­hade blivit påkörd av en husbil och brutit lårbenet. I olyckan hade en vän dött.

”Är fruktansvärt”

Sares ringde direkt Marcus Hellner, som han hade träffat tidigare på dagen. Som kompis och träningskamrat till Richardsson ska Marcus ha reagerat starkt på beskedet.

Telefonkedjan gick vidare under kvällen. När Sportbladet pratar med träningskamrater och tränare vill de alla uttala sitt stöd för Daniel, som nu ligger på Hudiksvall sjukhus.

– Det är fruktansvärt tragiskt. Jag tänker framför allt på Daniel som människa, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Grip ska i dag tala vidare med anhöriga och personer i längdlandslaget. Så fort det är lämpligt planerar han att besöka Daniel Richardsson.

”Otroligt olyckligt”

– Tid och geografiskt finns inga hinder i det här. När det är väldigt angeläget åker jag oavsett, säger Grip.

Sportbladet pratar med åkaren Emil Jönsson sent på natten. Träningskamraten är tagen över informationen han hört och läst sig till.

– Det är otroligt olyckligt och alla tankar går först och främst till hela familjen. En otrolig tragedi som man inte riktigt vill tro är sann, säger Emil Jönsson. 

Ger sitt fulla stöd

Sprintåkaren kan inte nog betona hur han håller tummarna för Richardsson. 

– Daniel är en viktig person i laget, både som vän och skidåkare. Nu hoppas jag att han får lugn och ro att återhämtar sig från allt. Jag hoppas att han vet att vi alla ger vårt fulla stöd på hans väg tillbaka, s­äger ­Jönsson.

FAKTA

Här är vännernas hälsningar till Daniel Richardsson i natt

Rikard Grip förbundskapten:

”Det är fruktansvärt. Jag tänker framför allt på Daniel som människa, det trauma han har ­varit med om. Och givetvis på hans familj.”

Per Andersson läkare:

”Det är en förfärlig händelse, men man ska veta att ­Daniel är i goda händer på sjuk­huset.”

Johan Sares längdchef:

”Jag satt framför tv:n och såg Johan Olsson få Victoriastipendiet. Samtidigt är hans nära kompis med om det här. Det känns overkligt. Man tänker så mycket på Daniel och hans nära och kära, det de utsatts för är fruktansvärt. Vilken mardröm.”

Emil Jönsson langdslagskollega:

”Det är otroligt olyckligt och alla tankar går först och främst till hela familjen. En otrolig tragedi som man inte riktigt vill tro är sann.”