Inför OS: Inte tävlat på två månader

Slalom-svenskornas usla förberedelser

SPORTBLADET

KRANSJKA GORA. Storslalomen i Kransjka Gora snöade bort.

Det gör att Sveriges medaljhopp kommer att gå två månader utan tävling innan OS.

– Det är klart att det är tråkigt, säger Jessica Lindell Vikarby.

Det snöade kopiösa mängder i slovenska Kransjka Gora i går. Även på lördagsmorgonen fortsatte snön att falla, sedan kom regnet. Ett stort antal funktionärer jobbade intensivt med att skotta snö i och runt backen för att dagens storslalom.

Men så blev det inte.

Efter att starten först flyttats fram togs beslutet att ställa in tävlingen helt på grund av det dåliga väderförhållandena.

Ingen tävling på två månader

– Det var helt rätt. Det var för dåligt. Ingen ska behöva bli skadad, säger storslalomcupledaren Jessica Lindell Vikarby.

Frida Hansdotter håller med.

– Är det inte bra förhållanden är det bra att de ställer in det så att ingen skadar sig. Men för min del är det väldigt tråkigt, jag hade så klart velat tävla. Jag har haft lite oflyt och ramlat de tre senaste så jag hade behövt en tävling, säger hon.

Den inställda tävlingen innebär att åkarna inte kommer ha kört en storslalomtävling på nästan två månader när det står på start i OS.

"Tråkigt"

– Det är klart att det är tråkigt. Men det är så det är. Man får försöka göra träningen lite mer likt tävling och hålla tempot, säger Lindell Vikarby som vunnit en tävling och varit tvåa i två den här säsongen.

Den senaste storslalomtävlingen kördes i Lienz den 28 december. Då var Lindell Vikarby tvåa.

Storslalomen i OS körs 18 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM