”Det är oförlåtligt”

Svenska stjärnorna kritiska och chockade efter beskedet

1 av 2
SPORTBLADET

Petter Northug har ekänt att han kört rattfull och kraschat sin bild natten till söndag.

Beskedet chockar de svenska skidstjärnorna.

– Det är skitallvarligt att köra rattfull. Det är oförlåtligt, så gör man inte, säger Anders Södergren.

Petter Northugs bil, en Audi 7, kvaddades totalt efter att ha kört av vägen i centrala Trondheim natten till söndag. Polisen omhändertog två personer men ville inte gå ut med namn.

Under söndagskvällen erkände Northug att det var han som körde bilen och att han druckit alkohol innan. Beskedet chockar de svenska längdstjärnorna.

– Har han erkänt? Det var ju inte så snyggt. Det är tråkigt, dumt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Man blir alltid förvånad när det kommer fram, speciellt när det är en sådan här person. Mest är det tråkigt för honom, men han har ju ställt till det själv så, säger Calle Halfvarsson.

"Riktigt dum grej"

Lars Nelson blir också förvånad när han får höra att Northug kört rattfull.

– Oj… Jag har inte varit ute på internet på hela dagen så jag visste ingenting om det där. Det är jättetråkigt att höra, men jag vet inte om jag kan säga så mycket mer än så. Men jag menar verkligen det jag säger, att det känns väldigt tråkigt, säger han.

Vad tror du det kommer att innebära, med tanke på hans stjärnstatus i skidvärlden?

– Det blir svårt att sia i. Jag vet inte hur det fungerar, om han kommer att åka in i fängelse men om det blir så, så får det självklart en väldigt negativ effekt för hans skidkarriär. Och det är inte roligt med tanke på hur han strulade till det förra året.

"Inte så glad i rattfyllerister"

Halvarsson:

– Det kommer nog inte betyda så mycket. Eller det beror ju helt på, det är ju ingen snygg grej utåt mot media och andra personer så vi får se hur hårt han tar det, men jag har svårt att se att han ska lägga av. Han får ta straffet och sedan kan han komma tillbaka och träna. Men det är en riktig dum grej.

Anders Södergren är stark kritisk till Northugs agerande.

– Jag är väl inte så glad i rattfyllerister... Sedan är det väl bra att han erkänner i stället för att smyga med det.

Men du tror inte att det blir en stor smäll för skidsporten?

– Jag vet för lite om det just nu, men det är skitallvarligt att köra rattfull. Det är oförlåtligt, så gör man inte, säger han.

Även förbundskapten Rikard Grip är kritisk.

– Ja, alltså, alkohol och bilkörning hör verkligen inte ihop. Det är min spontana reaktion. Det är två saker man bara inte får kombinera, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM