Northug: Kommer få böter för det...

Nya bilden som skapar rubriker

Foto: TT
SPORTBLADET

Petter Northug, 29, har hamnat i blåsväder igen.

Åtminstone enligt norrmannen själv...

– Jag lär få böter nu, säger skrockar 29-åringen efter att poserat i närheten av en Coop-reklam (!).

Petter Northug gör succé i Tour de Ski men hinner i vanlig ordning även skapa rubriker för saker som sker utanför det sportsliga. På tisdagen kritiserades norrmannen efter att ha ställt upp på en bild där han sitter i förarsätet på en bil. Något som är kontroversiellt med tanke på att han nyligen dömdes till fängelse och böter för just rattfylleri. Northug svarade då med att döma ut sin egna kollega Chris Jespersens för att denne senare tog bort bilden från sitt Instagramflöde.

– Han är en kärring som tog bort den, sa Northug till NRK.

”Kommer bli dyrt...”

Nu är det en helt annan bild som skapar rubriker. Och det är tack vare Northug själv. Efter att ha gått i mål i tisdagens sprint lade sig en utslagen Northug ner i målområdet – precis nedanför en reklamskylt för Coop. Inte helt okomplicerat, eftersom Northug som tidigare bröt sig ur det norska landslaget nu kommit överens om att tävla för dem – i utbyte mot att han inte representerar sina privata sponsorer.

Därför skämtade Northug om att bilden kan stå honom dyrt.

– Det blir väl böter när jag har min landslagsdräkt på mig i närheten av Coop-reklam. Det blir dyrt, sa Northug till TV2, och fortsatte:

– Reklamskylten var ju större än jag. Jag kommer nog gå minus i år.

ARTIKELN HANDLAR OM