Dementerar: "Northug missar inte VM"

Skidstjärnan ska vara med i Falun

1 av 13
Petter Northug talade ut om festnatten som slutade med att stjärnan körde rattfull och kvaddade sin bil. FOTO: VG
SPORTBLADET

Petter Northug kommer inte att missa VM. Det slår hans manager Are Sørum Langås nu fast.

– Så länge vi inte har fått datum för när straffet skall börja avtjänas, kan vi inte ansöka om uppskov, säger han till norska Dagbladet.

Skidåkaren själv hintar att han ska se VM på tv.

Tidigare under morgonen kom det uppgifter om att Petter Northug kan komma att missa VM i Falun som drar igång den 18 februari. Neldningen ska vara att norrmannen ska avtjäna sitt straff som han fick efter ha kört rattfull tidigare i år. Men att han nu ska missa världsmästerskapet förnekas nu av Northugs manager, Are Sørum Langås.

– Självklart har vi kontroll över denna process, men så länge vi inte har fått datum för när straffet skall börja avtjänas, kan vi inte ansöka om uppskov. För vi vet inte om det datum passar eller inte innan vi får det, säger Sørum Langås till norska Dagbladet.

Managern positiv

Om det skulle bli ett datum som inte passar Northugs idrottskalender så kommer de ändå inte att vara några problem menar han.

– Om den dag vi får skulle vara mycket ogynnsam för Petters idrottsplaner, kommer vi att ansöka om uppskov. Vi hoppas att en eventuell ansökan kommer att behandlas positivt.

Skidstjärnan själv tar uppståndelsen med ro. Efter dagens jaktstart skämtade han bort nyheten när han mötte norska TV2.

– Jag har skaffat mig en stor tv, så jag ska nog kunna ta del av allt från VM ändå.

Northug särbehandlas inte

Källor inom kriminalvården har till tidningen uttryckt oro för vilket intryck det ger om en idrottskändis särbehandlas.

– Vi behandlar alla fall med samma utgångspunkt. Här är det inte tal om att någon ska få särbehandling, säger frivårdschef Tore Råen till Klassekampen.

ARTIKELN HANDLAR OM