”Det är surt att vara eviga tvåan”

Northug fick se sig slagen av Johnsrud Sundby

SPORTBLADET

Martin Johnrud Sundby krossade konkurrenterna.

För Petter Northug blev det fjärde andraplatsen i Tour de Ski.

– Det är surt att vara den eviga tvåan, säger han.

Ingen kunde hota Martin Johnsrud Sundby. Norrmannen skakade av sig Petter Northug tidigt i klättringen uppför slalombacken i Alpe Cermis och tog andra raka segern i Tour de Ski.

– Det kändes uselt i början, men sedan lyckades jag återhämta mig. Jag visste att jag skulle kunna vara starkare en Northug en bra dag. Han gjorde ett bra lopp, men jag är väldigt glad att jag var starkare, säger norrmannen.

”Var säker på att de skulle komma”

Petter Northug lyckades hålla undan för Calle Halfvarsson och Jevjenij Belov och slutade tvåa för fjärde gången i Tour se Ski.

– Det är skit att vara den eviga tvåan i Tour de Ski. Men jag är nöjd, jag gjorde en bra klättring i dag. Det är bara att ta av sig hatten för Martin i dag, säger Northug till SVT och fortsätter:

 – Han är stark i backen och för mig är det egentligen en ganska bra dag i backen. Jag var tvungen att hitta min egen rytm. Skulle jag gå in i väggen eller hitta min rytm. Jag gick för att ”safa” och lyckades med det.

Northug var dock förvånad att inte Halfvarsson och Belov kom ikapp.

– Jag märkte att de gick fort och var ganska säker på att de skulle komma ikapp. Men jag lyckades hålla ifrån. Overall den bästa Tour de Ski jag har genomfört.

ARTIKELN HANDLAR OM