Johaug visar storform

Utklassade Björgen på 10 kilometer

SPORTBLADET

Therese Johaug visar storform inför VM. På norska mästerskapen vann hon 10 kilometer med hela 36 sekunder före Marit Björgen.

– Jag tror nog detta var ett lopp av högsta internationella klass i dag, säger Therese Johaug till NRK enligt VG.

Det är inte bara Charlotte Kalla som visar form inför VM. På de norska mästerskapen visade även Therese Johaug storform. 26-åringen vann 10 kilometer hela 36 sekunder före Marit Björgen, som tog hand om silvermedaljen.

– Det är ofantligt stort att infria förväntningarna på hemmabanan. Jag tror nog detta var ett lopp av högsta internationella klass i dag, säger Therese Johaug.

Låg lika vid 2,1 kilometer

Charlotte Kalla kommenterade det hela, när hon fick höra om resultatet.

– Oj, det var avstånd.

– Nu var det några veckor sedan de också körde Touren. Men Therese är den regerande världsmästaren på 10 skejt i Val di Fiemme, så hon kan skejta fort, säger Charlotte Kalla.

Enligt VG så var Johaug hela 46 sekunder före flera av konkurrenterna vid passeringen av 2,1 kilometer. Marit Björgen var den enda som förmådde att matcha tiden och var två tiondelar före Johaug.

– Jag hörde att låg helt lika i starten och tänkte att det var bra jag var med. Det var skönt att få denna bekräftelse, säger Johaug enligt VG.

"Tyngre dag på jobbet"

Therese Johaug, som körde på det närmaste hemmaplan, fortsatte dock urstarkt och vid 5,6 kilometer hade hon en ledning på 24,5 sekunder ner till Björgen.

Vid målgång hade Johaugs ledning vuxit än mer och hon kunde till slut vinna med 36 sekunders marginal ner till Marit Björgen. Bronsmedaljen tog Heidi Weng hand om.

– Det var en tyngre dag på jobbet i dag. Detta är den första åkningen efter Tour de Ski där det har gått emot. Jag är inne i en tuff träningsperiod och sett till det är detta kanske normalt, säger Marit Björgen enligt VG.

ARTIKELN HANDLAR OM